Το κορίτσι που η εξαφάνισή του συγκλόνισε την υφήλιο, ισχυρίστηκε ότι είδε στην Κύπρο Βρετανός, ο οποίος έδωσε πληροφορίες και κατάθεση στην αστυνομία.

Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει ότι είδε στην Αγία Νάπα τη μικρή Madeleine McCann, η οποία εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 στο πορτογαλικό θέρετρο Praia De Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε στον «Π» την ύπαρξη σχετικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα «Πολίτης», στις 20 Φεβρουαρίου η διεύθυνση Ε.Ε του αρχηγείου αστυνομίας διαβίβασε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου πληροφορία, σύμφωνα με την οποία Βρετανός υπήκοος φέρεται να αναγνώρισε τη μικρή Madeleine σε συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στην Αγία Νάπα.

Ο πληροφοριοδότης της αστυνομίας υποστήριξε ότι έχει δει την Madeleine σε πάρα πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και σε εφημερίδες και είναι πεπεισμένος ότι το κορίτσι που βρισκόταν στην Αγία Νάπα είναι αυτό που χάθηκε το 2007 στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Κυπριακή Αστυνομία, το κοριτσάκι, που κατά τις εικασίες είναι η Madeleine, έδειχνε φοβισμένο, βρισκόταν υπό συνεχή επιτήρηση και είχε περίεργη συμπεριφορά. Διέμενε σε διαμέρισμα με οικογένεια Βρετανών που είχε ακόμα δύο παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι δεν έμοιαζε με κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και είχε και το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του δεξιού ματιού.

Η οικογένεια των Βρετανών, όταν αντιλήφθηκε ότι οι γείτονες επέδειξαν ενδιαφέρον για αυτούς, και ιδιαιτέρως για το μικρό κορίτσι, εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία με πάσα μυστικότητα τους αναζητεί και ήδη εναντίον τους εκκρεμεί ένταλμα για κλοπή από ενοικιαστή, καθώς φαίνεται να έφυγαν από το διαμέρισμα που διέμεναν χωρίς να πληρώσουν, παίρνοντας μαζί τους και κάποια αντικείμενα.

Η μικρή Madeleine είναι σήμερα 10 ετών και με οδηγίες του Βρετανού πρωθυπουργού η υπόθεση παραμένει ανοικτή και συνεχίζονται οι έρευνες από την Scotland Yard.

Οι γονείς της μικρής επιμένουν ότι το παιδί τους είναι ζωντανό και κατηγορούν την πορτογαλική αστυνομία για ανεπαρκή έρευνα. Οι γονείς της Madeleine είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την εξαφάνιση της κόρης τους, κάτι το οποίο αποδείχθηκε αβάσιμο.

Μάλιστα, κινήθηκαν νομικώς εναντίον βρετανικών εφημερίδων που είχαν αφήσει αιχμές εναντίον τους και κέρδισαν αποζημιώσεις 550.000 στερλινών.

protothema.gr