Στους δρόμους βγαίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας οι κάτοικοι της Θράκης κατά της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα, στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου.

Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

«Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Αλεξανδρούπολης είναι σταθερά αντίθετη στο ξεπούλημα του χρυσού στους διάφορους "επενδυτές" που θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και σε μία 10ετία θα σηκωθούν να φύγουν για να αφήσουν πίσω τους τις αρνητικές συνέπειες στο λαό και στο περιβάλλον της περιοχής» σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της επιτροπής.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρέσβη στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να τον πείσει να αλλάξει στάση, απάντησε: «Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις αποφάσεις της Αθήνας».

«Έχουμε μελέτες που αποδεικνύουν την απόλυτη καταστροφή και δεν θέλουμε να συζητάμε παραπάνω. Κουραστήκαμε. Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω της εξόρυξης χρυσού ο κ. Λαμπάκης τόνισε: «Ποια ανάπτυξη; Εσείς θα πάρετε το χρυσό και θα φύγετε και σε εμάς θα μείνει το κυάνιο».

in.gr