Το ελληνικό comeback είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ΙΤΒ, της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες της στο Βερολίνο.

Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι της Γερμανίας διαπιστώνουν αύξηση των κρατήσεων για «πακέτα» θερινών διακοπών.

Όπως επισήμανε στην Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου TUI, Κατρίν Σπιχάλα:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα γιορτάζει ένα εντυπωσιακό comeback. Πέρσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είχε μια δύσκολη αρχή, ως συνέπεια αρνητικής ειδησεογραφίας και της συζήτησης για την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν αβεβαιότητα στους γερμανούς τουρίστες. Η συνέχεια ήταν καλύτερη, ενώ φέτος διαπιστώνουμε ότι η σεζόν άρχισε πολύ καλά. Οι κρατήσεις έχουν θετικό πρόσημο και αυξάνονται κάθε εβδομάδα».

Σύμφωνα με την Κατρίν Σπιχάλα, τις τελευταίες εβδομάδες το ποσοστό της αύξησης των κρατήσεων στο πεδίο του «Early Booking» είναι διψήφιο. Και όλα δείχνουν ότι μέχρι το Μάρτιο το ποσοστό των κρατήσεων θα φτάσει εκείνο του 2011.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ισχυρή παρουσία στον τουρισμό. Για την TUI εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών. Εξακολουθεί να κατέχει την τρίτη θέση στο πεδίο των κρατήσεων. Και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», τονίζει η κ. Σπιχάλα, προσθέτοντας ότι στις προτιμήσεις των πελατών της TUI προηγούνται φέτος η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως.

Την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν εκφράζει και ο Σόρεν Χάρτμαν.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου REWE-Touristik, δεν έπαψε να πιστεύει στην Ελλάδα, ακόμη και όταν εξαιτίας της αρνητικής ειδησεογραφίας οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς κατέρρεαν.

«Παρατηρώντας την πορεία των κρατήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά θα ανήκει στους κερδισμένους».

Προς το παρόν, η REWE-Touristik καταγράφει μονοψήφια αύξηση, ωστόσο διψήφιο είναι το ποσοστό των κρατήσεων για την Κρήτη, διευκρινίζει ο κ. Χάρτμαν και προσθέτει ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για πολλούς ελληνικούς προορισμούς.


in.gr