«Πράσινο φως» φαίνεται πως πήρε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Νίκος Ανδρουλάκης ώστε να προετοιμάζεται για την θέση του γραμματέα του κόμματος.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρώτος σε σταυρούς στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος 33χρονος πολιτικός μηχανικός κατά την συνάντησή του το μεσημέρι στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έλαβε σαφές μήνυμα ότι θα είναι η επίσημη πρόταση της ηγεσίας για το αξίωμα του γραμματέα όταν θα συγκληθεί το όργανο.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλέξει και Πολιτικό Συμβούλιο δεν προβλέπεται να γίνει πριν από την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις εκτιμήσεις παραγόντων της Ιπποκράτους, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει περίπου 100 ψήφους από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αριθμεί συνολικά 170 ψήφους.

To newpost πρώτο αποκάλυψε, χθες το μεσημέρι, τη συνάντηση Βενιζέλου-Ανδρουλάκη αν και η Ιπποκράτους κρατούσε κρυφή την συνάντηση των δύο και μόνο αργά το βράδυ την ανακοίνωσε ανεπίσημα με την προσθήκη πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και με άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δεκάδες ενστάσεις που κατατέθηκαν για την σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής λόγω...ασυμβίβαστου. Πολλοί σύνεδροι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας την πρόταση Ανδρουλάκη περί ασυμβίβαστου για όσους είναι πρόεδροι ή διοικητές οργανισμών ή γενικοί γραμματείς θα ίσχυε η απαγόρευση για όλους όσοι έχουν κάποια σχέση (ακόμη και ως μέλη ΔΣ) με το κράτος.

Αυτό όμως σύμφωνα με το άρθρο 16 του νέου Καταστατικού δεν προβλέπεται.

Αυτό που ισχύει και ψηφίστηκε είναι ότι μόλις το 1/4 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (170 μέλη) μπορεί να κατέχει θέση στο κράτος. Ουσιαστικά δηλαδή περίπου 45 μέλη της ΚΕ μπορούν να έχουν κάποιο "τίτλο" σε κρατικό οργανισμό, πλην των τριών για τα οποία ισχύει το ασυμβίβαστο.

Η εφορευτική επιτροπή δέχτηκε πολλά παράπονα από μέλη του κόμματος που πίστεψαν ότι παραβιάστηκε το Καταστατικό.

Και την κατάσταση επιδείνωσε επιστολή του προέδρου της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη προς όλους όσοι εξελέγησαν να δηλώσουν αν κατέχουν θέση στο δημόσιο.

Όλο αυτό το μπάχαλο οδήγησε σε μεγάλο βαθμό και στην απόφαση να καθυστερήσει η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αφού θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις.

newpost.gr