Δύο Παλαιστίνιοι πολίτες, εκ των οποίων η μία έγκυος γυναίκα, τραυματίστηκαν την Τετάρτη, όταν Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων αλλά και του ιατρικού προσωπικού της περιοχής.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι οι δύο πολίτες έχουν υποστεί τραυματικό σοκ, από τις εκρήξεις των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τα ισραηλινά αεροπλάνα κατά την επίθεση.

Μάρτυρες καταγγέλλουν ότι η μία από τις επιθέσεις έγινε εναντίον ενός εργοστασίου παρασκευής πλαστικών, στην ανατολική πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, προξενώντας τον τραυματισμό των πολιτών που βρισκόντουσαν την ώρα της επίθεσης σε γειτονικό σπίτι.

Στη δεύτερη επίθεση ισραηλινό αεριωθούμενο, πυροδότησε πύραυλο εναντίον μίας ομάδας παραστρατιωτικών, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς όμως να αναφερθούν πιθανές απώλειες.

Οι επιχειρήσεις της Ισραηλινής αεροπορίας ήρθαν σαν απάντηση στις επιθέσεις που είχαν προηγηθεί, από Παλαιστινιακές παραστρατιωτικές ομάδες κατά στόχων μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, αρκετά πέρα από τα σύνορα, με τρεις αυτοσχέδιες ρουκέτες, που όμως όπως δήλωσε και ο ισραηλινός εκπρόσωπος δεν προξένησαν τραυματισμούς ή φθορές.

Οι επιθέσεις και από τις δύο πλευρές πύκνωσαν, στη περιοχή, μετά από τη συμφωνία των ηγετών της Χαμάς με άλλες ένοπλες ομάδες, την περασμένη εβδομάδα να επανενεργοποιήσουν μια εθνική συμφωνία που προβλέπει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή που περικλείεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 16 Μαρτίου που ξέσπασε το νέο κύμα βίας στην περιοχή, 19 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν πολίτες, θύματα της αντιπαράθεσης των Ισραηλινών με τις ομάδες των παραστρατιωτικών στη Λωρίδας της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ