Μία πολύ φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών, τα μέλη της οποίας θα καλλιεργούν φραγκοσυκιές και θα εμπορεύονται νωπά φραγκόσυκα, υποπροϊόντα αλλά και ζωοτροφές από το ίδιο φυτό, ξεκινά στην περιοχή του δήμου Βιάννου Κρήτης.

Ήδη ως ιδρυτικά μέλη έχουν εγγραφεί 50 ενδιαφερόμενοι, κυρίως νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι ηλικίας 30-35 χρόνων που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους.

Πρόκειται για Ομάδα Παραγωγών Εναλλακτικών Καλλιεργειών. Σκοπός της είναι η καλλιέργεια της φραγκοσυκιάς, η εμπορία και τυποποίηση του φραγκόσυκου, αλλά και η παραγωγή ζωοτροφών υψηλής προστιθέμενης αξίας, από φύλλα φραγκοσυκιάς και ελιάς σε μορφή πέλετ.

Ανάμεσα στους στόχους της Ομάδας είναι και η καλλιέργεια αλόης, αρωματικών φυτών, η επεξεργασία του φύλλου της ελιάς, με απώτερο στόχο την παραγωγή μεγάλης γκάμας προϊόντων.

Την πρωτοβουλία για τη ίδρυση της Ομάδας Παραγωγών είχε ο δημοτικός σύμβουλος Βιάννου, Νίκος Θεοδοσάκης, ο οποίος ασχολείται με το θέμα αυτό εδώ και περίπου 7 χρόνια!

Η προσωρινή επιτροπή αποτελείται από τους: Νίκο Θεοδοσάκη (Δημοτικός Σύμβουλος), Γιάννη Στιβακτάκη (Γεωπόνος), Αριστοτέλη Βεληβασάκη (Πιλότος ε.α. Π.Α.), Μανώλη Ψαρολογάκη (Υπάλληλος ΚΕΠ Δ. Βιάννου) και Γιάννη Παπαμαστοράκη (Επιχειρηματίας).

agronews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook