Το Bιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη14 Μαρτίου, στις 20:00 μ.μ. μια συνάντηση με το συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου,  με τον τίτλο «Η χορεύτρια του διαβόλου».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μανιάς Βασίλης, Οικονομολόγος

Ρένα Πετροπούλου-Κουντούρη, Συγγραφέας-Ποιήτρια.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Κατά την διάρκεια της, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στο βιβλίο. Συμμετέχουν φιλικά οι ηθοποιοί: Χριστίνα Αλεξανιάν, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Βούρος, Ζέτα Δούκα, Αλέκος Συσσοβίτης.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό.

Βιογραφικό

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Εικοσιέξι χρόνια αργότερα εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα "Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη" (β΄ έκδ., εκδόσεις Πατάκη, 2001). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Ο περίγελος των αγίων" (1997), "Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά" (2000), η συλλογή διηγημάτων "Αγάπη σε δυο σταγόνες όνειρο" (1999), τα μυθιστορήματα "Νάρκισσοι και κανίβαλοι" (2002), "Νέρων" (2004), "Το αγόρι στην αποβάθρα" (2007), "Ο τελευταίος κύκνος" (2009), "Η χορεύτρια του διαβόλου" (2013). Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του, και το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας "Βραδυνή".

Σύντομη περίληψη

Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι όντως αυτή; Και αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί; Ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.