Μια απίστευτη ανατροπή, που παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία επιφύλασσε ο θάνατος του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη που σημειώθηκε το 2008. Πέντε χρόνια μετά τον αδόκητο χαμό του ιατροδικαστή σε ηλικία μόλις 57 ετών, μια καταγγελία προς την Διοίκηση του ΠαΓΝΗ και συγκεκριμένα τον Διοικητή Ν. Κοκκίνη, έρχεται να ταράξει τα νερά και να ανοίξει τον φάκελο της υπόθεσης.

Να θυμίσουμε πως ο επίκουρος καθηγητής Ιατροδικαστικής είχε χάσει τη μάχη στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στα νεφρά. Ο 57χρονος υπέστη - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση - πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από λίγα 24ωρα έφτασε στα χέρια του Ν. Κοκκίνη, μια καταγγελία που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του. Στην καταγγελία γινόταν αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τον Στειακάκη, με τρόπο απόλυτα τεκμηριωμένο, γεγονός που δεν άφησε περιθώρια για ολιγωρία από την πλευρά της διοίκησης του ΠαΓΝΗ.

Το γεγονός που αφήνει αυτή την ώρα αναμφίβολα περιθώρια έρευνας, με πιθανή ακόμη και την εκταφή της σορού του Γ. Στεικάκη, είναι ότι αν και ο ίδιος ήταν ιατροδικαστής, δεν διενεργήθηκε ποτέ (!) νεκροψία - νεκροτομή στο άψυχο σώμα του.