Επί δεκαετίες σπάνιες κι άκρως προκλητικές φωτογραφίες της Bettie Page παρέμεναν κρυμμένες στα συρτάρια, καθώς οι πολιτικοί της Ουάσινγκτον ισχυρίζονταν ότι οι παραστάσεις τους διέφθειραν τους νέους. Σήμερα, οι επίμαχες εικόνες βγαίνουν σε δημοπρασία. Η Bettie Page θεωρείται η βασίλισσα των 50s pinup, επηρεάζοντας μέχρι σήμερα pop είδωλα, όπως η Madonna και η Katy Perry, παρά το γεγονός ότι πέρασαν δεκαετίες που έχει αποσυρθεί από το μόντελινγκ. 



\"\" \"\"



\"\"



Αν και την εποχή του Μακαρθισμού οι φωτογραφίες θεωρήθηκε ότι συνέβαλαν στην αύξηση της νεανικής παραβατικότητας και μάλιστα συστάθηκε επιτροπή για να διερευνήσει το ζήτημα, ωστόσο, η σταρ δεν εκλήθη ποτέ για κατάθεση. 



\"\" \"\"



Ο φωτογράφος Irving Klaw, που ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, φοβήθηκε τόσο τις επιπτώσεις της δίωξης όταν εκλήθη από την επιτροπή και γι’ αυτό λέγεται ότι κατέστρεψε το 80% περίπου του υλικού του, φωτογραφιών και αρνητικών, και έκλεισε την επιχείρησή του. 



\"\" \"\"



\"\"



Ευτυχώς, η αδερφή του, Paula, πρόλαβε κι έκρυψε κάποιες που τώρα βγαίνουν στο «σφυρί» μαζί με κάποιες από τις φωτογραφίες των θρύλων του κινηματογράφου που είχαν τραβήξει τα δύο αδέρφια, όπως οι Marlon Brando και Marilyn Monroe. 



\"\" \"\"



Η Page αποσύρθηκε από το μόντελινγκ κι αργότερα έγινε αναγεννημένη Χριστιανη και συνεργάτιδα του αιδεσιμότατου Billy Graham. Σε μία σπάνια συνέντευξή της, καθώς έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το 1993 δήλωσε σοκαρισμένη που οι φωτογραφίες της είναι ακόμη δημοφιλείς και αποκάλυψε ότι η ίδια είναι απένταρη. 



\"\" \"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook