Η Ένωση Γονέων εξεδωσε ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων στην οποία αναφέρει:

Η Ένωση Γονέων προσπαθεί να παρεμβαίνει δυναμικά, ώστε η παρεχομένη εκπαίδευση και οι συνθήκες με τις οποίες εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι οι καλύτερες δυνατές. Ενημερωθήκαμε από τα έντυπα και τα λοιπά μέσα για την παραίτηση του κ. Κοτζαμιχάλη, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανιών. Η συγκεκριμένη θέση δεν είναι σωστό να παραμείνει ακέφαλη, αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Η συνεργασία μας με τον Κο Κοτζαμιχαλη ,αυτά τα δυο χρόνια υπήρξε άψογη. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε, η παρέμβαση του ,ήταν άμεση και αποτελεσματική. Προσπαθούσε πάντα να δίνει λύσεις,και στήριζε τους Συλλόγους Γονέων στις προσπάθειες τους. Η Ένωση Γονέων θεωρώντας, ότι η στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τις Επιτροπές, στη δύσκολη οικονομική συγκύρια που διανύουμε είναι αναγκαία, καλεί τη Δημοτική Αρχή ώστε να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.