Ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πρωθυπουργός της Βρετανίας, η μοναδική που έμεινε στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ για 11 χρόνια, από το 1979 έως το 1990, η μοναδική που κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ήταν η γυναίκα που όλοι οι Βρετανοί λάτρευαν να μισούν. Ο λόγος φυσικά για τη Μάργκαρετ Θάτσερ, που άφησε τη Δευτέρα την τελευταία της πνοή έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη.

Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότεροι να γνωρίζουν πως η «Σιδηρά Κυρία», προτού γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε εργαστεί ως χημικός… το γιατί, όμως, πρέπει να τη θυμόμαστε μέσα από αυτή της τη δραστηριότητα είναι κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό.

Συγκεκριμένα η Θάτσερ μαζί με τους συναργάτες της χημικούς ανακάλυψε το μαλακό παγωτό το 1948 στην Αγγλία.  Εξάλλου σε αυτήν και τα εργαστηριακά της… κόλπα αποδίδεται η ονομασία «soft» σχετικά με το παγωτό.

Με κατάλληλες διαδικασίες, το παγωτό έπαιρνε πλέον και συγκρατούσε πολύ περισσότερο αέρα από ό,τι ως τότε.

Αυξάνοντας, όμως, τον όγκο με ένα τέτοιο φθηνό συστατικό αρκούσε ώστε ο πελάτης να μένει έως και εντυπωσιασμένος.

Η ενασχόληση, όμως, της Θάτσερ με τη χημεία δεν κράτησε πολύ, καθώς το 1952 επέστρεψε στο σχολείο για να σπουδάσει νομική. Από εκεί και έπειτα η πορεία της είναι γνωστή…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook