Έμφαση στην ανάπτυξη και χαλάρωση της λιτότητας ζητάει από την Ευρώπη η Ουάσινγκτον, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Λίγο πριν την συνάντησή του με τους ομολόγους του από τη Γερμανία και τη Γαλλία, Β. Σόμπλε και Π. Μοσκοβισί, ο «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας εξήρε την ανάγκη από την πλευρά των Βρυξελλών για υιοθέτηση πολιτικών, φιλικών στην ανάπτυξη.

Ο Τζακ Λιου πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στη γηραιά ήπειρο- την πρώτη αφότου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.Στόχος του να επαναλάβει το αίτημα του πλανητάρχη για χαλάρωση της λιτότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προκειμένου να ενισχυθούν ανάπτυξη και κατανάλωση, ώστε να ωφεληθούν και τα αμερικανικά προϊόντα.  

«Το ερώτημα που έχει έρθει να θέσει ο Λιου στην Ευρώπη είναι πως να ενισχυθεί η ευρωαική οκονομία για χάρη όχι μόνο της ίδιας της ηπείρου αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρουν οι New York Times.

Οι τελευταίες εξελίξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα επιβίωσης της ευρωζώνης έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Λευκό Οίκο και αναγκάζουν τον Μπάρακ Ομπάμα να στείλει τον υπ. Οικονομικών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες . Xτες, ο Λιου ήταν στις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

 «Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα σχέδια των ευρωπαίων εταίρων μας για την ενίσχυση της ζήτησης σε καιρούς αυξανόμενης ανεργίας», είπε στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook