Ακόμη μία ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας για τον Αναπληρωτή Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Κ. Μαρκόπουλο μετά την ένορκη καταγγελία του δεύτερου για παρεμπόδιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου από άτομα της επιτροπής που είχαν αποκλείσει τα ταμεία.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας έρχεται σε σύγκρουση με τον Υποδιοικητή του νοσοκομείου αφού Κ. Μαρκόπουλος προσπάθησε να εμποδίσει αντίστοιχη κινητοποίηση καλώντας αστυνομικούς να παρέμβουν (Δείτε Εδώ).
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
\”Την Πέμπτη 4/4, ο Αναπληρωτής Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, κατήγγειλε ενόρκως στο ΑΤ Ιεράπετρας ότι το Νοσοκομείο τελούσε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη και ότι λόγω της κινητοποίησης δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει.
Μάλιστα στην κατάθεσή του κατονόμασε μόνο τον κ. Μανώλη Γερακιανάκη σε μια προσπάθεια στοχοποίησης του αλλά και μετατροπής ενός δίκαιου κοινωνικού αγώνα για καθολικά αιτήματα των κατοίκων της Ιεράπετρας σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης.
Στη συνέχεια στην αστυνομία κλήθηκαν να καταθέσουν αρκετά μέλη της Επιτροπής Αγώνα. Τα ψεύδη και οι ανυπόστατες κατηγορίες του Μαρκόπουλου καταδείχθηκαν και από τις καταθέσεις τους και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας που σε ανακοίνωσή του στις 5/4 αναφέρει ότι «ουδεμία παρεμπόδιση συνέβη στην ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων και στην εξυπηρέτηση των ασθενών»
κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. 
Άλλωστε αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν παράλληλα και στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Σητείας χωρίς γίνει, ούτε εκεί, καμία παρακώλυση στη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ο κ.Μαρκόπουλος επέλεξε να καταθέσει ενάντια στους αγωνιζόμενους συμπολίτες του κατά τρόπο ανάλογο με τα όσα είχε πράξει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αναστασάκης Ιωσήφ τον Μάϊο του 2011 οδηγώντας σε δίκη 14 Γεραπετρίτες, δίκη που κατέληξε σε πανηγυρική αθώωσή τους. 
Η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων θα πέσει στο κενό: Οι κινητοποιήσεις αποφασίζονται πάντα δημοκρατικά και συλλογικά μέσα από ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις και δεν είναι ζήτημα μεμονωμένων προσώπων.
Οι προσπάθειές του κ. Μαρκόπουλου και των συνοδοιπόρων του να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και να αποπροσανατολίσουν, δρώντας ως τοποτηρητές της κυβερνητικής πολιτικής, θα αποτύχουν.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ακόμα πιο αποφασισμένοι, για τον τόπο μας, την κοινωνία μας και τα δικαιώματά μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook