Η Περιφέρεια Κρήτης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τα Επιμελητήρια Κρήτης και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης στο πλαίσιο των ενεργειών τους για την προώθηση και καθιέρωση των Κρητικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού, προτίθενται να ενισχύσουν την ενιαία παρουσία των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση ANUGA 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί 05 – 09 Οκτωβρίου 2013 στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η οικονομική ενίσχυση που προτείνεται από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια Κρήτης για τη συμμετοχή των Κρητικών επιχειρήσεων προσδιορίζεται περίπου στο 30 - 40% του κόστους για ενοικίαση περιπτέρου έως 9 τ.μ. και ισχύει για μέγιστο αριθμό 20 επιχειρήσεων.

Για την Κρητική συμμετοχή έχει ζητηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου χώρος περίπου 200 τ.μ. στο περίπτερο της Εθνικής συμμετοχής (αναμένεται επιβεβαίωση από τον ΟΠΕ, λόγω μεγάλης ζήτησης).

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις είναι παραπάνω, θα ενισχυθούν οι πρώτες 20. Επίσης, σε περίπτωση περιπτέρου μεγαλύτερου των 9 τ.μ., η επιδότηση ισχύει για τα πρώτα 9 τ.μ. και τα επιπλέον, εάν υπάρχουν διαθέσιμα, θα χρεωθούν με την τιμή καταλόγου του ΟΠΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη, εντός των αρχικών προθεσμιών που είχε θέσει ο ΟΠΕ, έχουν ανταποκριθεί 10 Κρητικές επιχειρήσεις και η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής λήγει οριστικά την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βασικό κριτήριο την αποστολή της αίτησης συμμετοχής και την αντίστοιχη κατάθεση της προκαταβολής μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου.
Το τελικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα προκύψει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και του συνολικού εμβαδού των περιπτέρων.

Η Διεθνής Έκθεση ANUGA αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της διετίας για τον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών και προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και του Τύπου.

Στη διοργάνωση του 2011 συμμετείχαν περισσότεροι από 6.600 εκθέτες από 100 χώρες και περισσότεροι από 155.000 εμπορικοί επισκέπτες από 180 χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν και παράλληλες δράσεις για την πιο ολοκληρωμένη προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου υπεύθυνοι: κ. Παναγιώτης Καλλιάνης τηλ: 2810 247049, e- mail: [email protected], κα Γεωργία Παπαδάκη τηλ: 2810 247046 e- mail: [email protected], και κα Γεωργία Δημάρη τηλ: 2810 247047 e- mail: [email protected]