Στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή βρέθηκε δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα ο 43χρονος Αμερικανός Τζο Μπέρτι, ο οποίος βίωσε από κοντά τις τραγωδίες στη Βοστώνη και στο Τέξας και γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Τζο είχε πάρει μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και κατάφερε να τερματίσει λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν τις μοιραίες εκρήξεις. Η γυναίκα του η Έιμι ήταν ούτε δέκα μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης, αλλά σώθηκε.

«Είναι απίστευτο, είχα περάσει μόλις την γραμμή τερματισμού και κάπου τριάντα δευτερόλεπτα μετά έγινε η πρώτη έκρηξη!» λέει ο Τζο. Και προσθέτει: «Πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που μου συνέβη. Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω μακριά από όλες αυτές τις εκρήξεις».

Ο Τζο και η Έιμι έφυγαν την Τρίτη για το Τέξας, όπου τους περίμεναν οι δύο κόρες τους, ελπίζοντας να ξεχάσουν την τραγωδία που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Κι όμως δύο ημέρες μετά ο Τζο βρέθηκε μπροστά στην δεύτερη τραγωδία και ήταν ένας από τους μάρτυρες της καταστροφικής έκρηξης στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

Όπως διηγείται ο ίδιος εκείνη την ημέρα είχε επαγγελματικό ραντεβού κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη. Επιστρέφοντας στο σπίτι του είδε μαύρο καπνό. Πλησίασε αρκετά κοντά στο σημείο, όταν πάνω στο αυτοκίνητό του άρχισαν να πέφτουν αντικείμενα και θραύσματα από την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

Γύρισε σπίτι, άνοιξε την τηλεόραση και είδε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η Έιμι λέει: «Νιώθω σαν να θέλω να τον ρωτήσω "γιατί σου συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί έχεις τέτοια τύχη, γιατί να βρεθείς τόσο κοντά στα δύο αυτά μέρη;"».


in.gr