Επίθεση στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης σχεδίαζαν οι αδερφοί Τσαρνάεφ, όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το σχέδιό τους κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους, ανέφερε ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέι Κέλι.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι αυξημένα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, το σχέδιο των τσετσένων βομβιστών αποδεικνύει ότι η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αποτελεί στόχο.

Ο 19χρονος Τζόχαρ Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστόνης, αποκάλυψε στους ανακριτές το υποτιθέμενο σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στην Times Square.

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο Τζόχαρ αποκάλυψε ότι αυτός και ο αδελφός του αποφάσισαν, χωρίς να το έχουν προμελετήσει, να θέσουν ως επόμενο στόχο τους την πλατεία Times Square», δήλωσε ο κ. Κέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Σκόπευαν να μεταβούν στην Τάιμς Σκουέρ το ίδιο κιόλας βράδυ. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το όχημα το οποίο είχαν παραβιάσει, αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να οδηγήσει, δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον στόχο τους. Τότε ανάγκασαν τον οδηγό να σταματήσει στο κοντινότερο πρατήριο βενζίνης», εξήγησε ο ίδιος.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι δύο άνδρες μετέφεραν μαζί τους έξι εκρηκτικούς μηχανισμούς. Όταν σταμάτησαν για να γεμίσουν με καύσιμα το αυτοκίνητο, ο οδηγός του οχήματος διέφυγε και ειδοποίησε τις αρχές.

Η καταδίωξη ξεκίνησε αργά το βράδυ, όπου οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στην πόλη Ουότερταουν και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς. Τα αδέρφια Τσαρνάεφ εκτόξευσαν αυτοσχέδιες βόμβες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν με πυροβολισμούς. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας αξιωματικός της αστυνομίας έπεσε νεκρός.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Βοστόνης, εξαιτίας τραυμάτων που έφερε από πυροβολισμούς.

Ο 19χρονος υποστήριξε στους ανακριτές ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν ο «εγκέφαλος» των βομβιστικών επιθέσεων και πως καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν εμπλέκεται σε αυτές.

newpost.gr