Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Χανίων παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 19/1/2011 ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Γιάννης Καραντωνάκης, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραντωνάκης, περιλαμβάνονται:

– Η βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος
– Η «απελευθέρωση» των κοινόχρηστων χώρων και η προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ
– Η καθαριότητα
– Ο έλεγχος για την τήρηση του αντικαπνιστικού Νόμου

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας επεσήμανε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι όσον αφορά την παράνομη στάθμευση (R40, διπλές σειρές) ειδικά στις εισόδους και τις εξόδους του νέου διευρυμένου Δήμου αλλά και στους κεντρικούς δρόμους. Οι παραβάτες θα καλούνται να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Αναφορικά με την «απελευθέρωση» των κοινόχρηστων χώρων και την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ ο κ. Καραντωνάκης τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να περιφρουρηθούν τα δικαιώματα των πεζών και τα πεζοδρόμια να παραμένουν προσβάσιμα για όλους. Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, είτε πρόκειται για παραβάσεις σε δίκυκλα, αυτοκίνητα, είτα για εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook