Με επισκέφθηκε ένας φίλος μου από Αθήνα για τις γιορτές, που είχε χρόνια να έλθει στο Ηράκλειο. Μου το ζήτησε και τον πήγα για μπογάτσα στου Κυρ Κορ. Είδε την Βικελαία Βιβλιοθήκη και είπε μπράβο για τη Δημοτική Αρχή, γιατί χρειαζόταν ένα κτήριο αντάξιο του πλούτου της. Μου έκανε ωστόσο παρατήρηση για το ότι δεν δένει με τα υπέροχα κτήρια του Δημαρχείου, της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και με τα Λιοντάρια.

Περπατήσαμε στην πόλη και πάλι είχε να κάνει παρατηρήσεις για μη κατεδαφίσεις και για τις περίεργες πεζοδρομήσεις.

Κατεβήκαμε την οδό της Πλάνης για να πάμε στον παραλιακό και έκανε παράπονα τόσο για τη μυρωδιά των φρεατίων, όσο και για την αταξία γενικότερα.

Όσο για την παραλιακή, πάλι έδωσε συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή, αλλά και πάλι είχε να κάνει υποδείξεις για τα κτήρια που όφειλαν να έχουν κατεδαφιστεί. Απόρησε και για τον λόγο που η παραλιακή δεν προχώρησε μέχρι τον Καρτερό, αφού τόσα χρόνια εγώ του έλεγα ότι θα γίνει.

Το βράδυ, πού αλλού, για θαλασσινά. Τρείς μέρες θα έμενε στο Ηράκλειο κι έτσι τον πήγα στην Αλικαρνασσό. Έντονα παραπονέθηκε για το χωροταξικό, αφού το χαρακτηριστικό της Αλικαρνασσού είναι οι μεγάλοι δρόμοι και παράλληλα βρήκε υποβαθμισμένη την Καλλιθέα Πρασά που πήγαμε για να ανάψουμε κερί και όταν πια περάσαμε από την περιοχή Ρωμά αναστέναξε.

Μετά πήγαμε στο σπίτι μου, στην οδό Θεσσαλονίκης όπου εκεί τα άκουσα όλα. Δράμα δρόμοι όπως η Γιαννίκου, σκουπίδια και κατάντια, ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε.

Για να τον καλμάρω, τον πήγα μέχρι το πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται 300 μέτρα από εκεί. Εκεί ευτυχώς έδωσε συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή για την εκπόνηση ενός τέτοιου έργου, που τόση ανάγκη έχει το Ηράκλειο.

Την επόμενη μέρα ήθελε να ανάψει το καντήλι του πατέρα μου στο νεκροταφείο. Ήταν φίλοι και θα πήγαινε μόνος. Δεν τα κατάφερε και περιφερόταν από δω κι από εκεί πριν μου τηλεφωνήσει για να πάμε μαζί. Η εικόνα της παραίτησης με τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια τον στεναχώρησαν.
Έφυγε κι ένιωσα άσχημα ως βουλευτής, που πιθανόν να μην έχω βοηθήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, το οποίο είναι μεγάλο, αλλά χρειάζεται βελτιώσεις.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook