Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε ότι ένα εξάχρονο κορίτσι βρέθηκε στο σπίτι που κρατούνταν οι τρεις αμερικανίδες, οι οποίες είχαν απαχθεί πριν από περίπου μία δεκαετία, σε τρία διαφορετικά περιστατικά. Εκτιμάται ότι το κορίτσι είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι, μίας εκ των τριών γυναικών. Οι λεπτομέρειες της τραγικής ιστορίας βλέπουν σιγά-σιγά το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τύχη των τριών γυναικών από ένα επείγον τηλεφώνημα μιας εξ αυτών, της Αμάντα Μπέρι, η οποία κατάφερε να βγει από το σπίτι με τη βοήθεια ενός γείτονα.

Στη συνέχεια συνέλαβε έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου και τους δύο αδελφούς του.

Η αστυνομία είχε πάει δύο φορές στο σπίτι του Αριέλ Κάστρο, όπου πιστεύεται ότι κρατούνταν οι τρεις γυναίκες.

Την πρώτη φορά, το 2000, ο άνδρας είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία, ενώ το 2004 οι αστυνομικοί επέστρεψαν για να ανακρίνουν τον Αρ.Κάστρο για ένα παιδί που ξέχασε στο σχολικό που οδηγούσε.

Ωστόσο, το 2004 κανείς δεν απάντησε.

Ένας γείτονας είπε ότι άκουσε φωνές από το σπίτι τον Νοέμβριο του 2011 και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφυγαν, όταν κανένας δεν απάντησε.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι εξήραν το θάρρος των τριών γυναικών, οι κοπέλες είναι καλά στην υγεία τους.

«Αυτές οι τρεις νεαρές κοπέλες μας έδωσαν τον πλήρη ορισμό επιβίωσης και επιμονής. Η διαδικασία της επούλωσης των τραυμάτων μπορεί τώρα να ξεκινήσει» είπε ο πράκτορας του FBI, Στίβεν Άντονι.

Η απίστευτη ιστορία

Το βράδυ της Δευτέρας ένας γείτονας άκουσε την Αμάντα Μπέρι να τσιρίζει και πήγε κοντά στην πόρτα του σπιτιού, όπου είδε τη νεαρή κοπέλα να φωνάζει και να χτυπά την πόρτα.

Όταν του είπε ποια είναι, τη βοήθησε να βγει και να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία. Εκείνη την ώρα ο φερόμενος ως απαγωγέας της βρισκόταν εκτός σπιτιού.

«Βοηθήστε με. Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη» ακούγεται να λέει στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της, στον αριθμό 911 για έκτακτα περιστατικά, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Οι τρεις γυναίκες, -εκτός από την Μπέρι είναι η Τζίνα ΝτεΤζίσους της οποίας τα ίχνη χάθηκαν το 2004, σε ηλικία 14 ετών, και τη Μισέλ Νάιτ, που εξαφανίστηκε το 2002, σε ηλικία 20 ετών- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, από όπου πήραν εξιτήριο το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).

Η τελευταία φορά που κάποιος είχε δει την Αμάντα ήταν μετά το τέλος της βάρδιάς της σε φαστφουντάδικο στο Κλίβελαντ το 2003. Ήταν η παραμονή των γενεθλίων της. Την επόμενη μέρα θα γινόταν 17 ετών.

Η Τζορτζίνα εξαφανίστηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2004. Ήταν μόλις 14.

Η Μισέλ Νάιτ είχε εξαφανιστεί σε ηλικία 19 ετών το 2002.

Μετά το τηλεφώνημα της Αμάντα Μπέρι, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι, όπου βρήκε τις τρεις κοπέλες και ένα εξάχρονο κορίτσι που πιστεύεται ότι είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του πατέρα του κοριτσιού.

Στη συνέχεια συνέλαβε τον 52χρονο Αριέλ Κάστρο, καθώς και τον 54χρονο Πέδρο Κάστρο και τον 50χρονο Ονίλ Κάστρο.

Οι τρεις κοπέλες συνάντησαν μέλη των οικογενειών τους, τα οποία πίστευαν ότι δεν θα ξανάβλεπαν ποτέ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook