Αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως, φέρεται η διοίκηση του ΟΤΕ, σχετικά με τα όσα ισχυρίζονται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για παράνομες πληρωμές από θυγατρικές της εταιρείας Comverse Technology Inc προς άτομα που έχουν σχέση με τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του.

Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έδωσε αμέσως εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Ομίλου για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ομίλου.

Σύμφωνα δημοσίευμα του Bloomberg η υπόθεση αφορά τη χρονική περίοδο 2003-2006 και έχει σχέση με ποσό 536.000 δολαρίων που φέρονται να έλαβαν άτομα σχετιζόμενα με τον ΟΤΕ από την αμερικανική εταιρία Comverse Technology για προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων για την Cosmote, και τις θυγατρικές της σε Σκόπια και Ρουμανία.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ οι πληρωμές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα συμβάσεις αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα ενώ το παράνομο κέρδος που προέκυψε υπολογίζεται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook