Επικεφαλής μιας ιταλικής οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων εξελέγη για πρώτη φορά ένας ετεροφυλόφιλος.

Η οργάνωση Arcigay της πόλης Μπάρι εξέλεξε ως νέο πρόεδρο τον Φραντσέσκο Μπρόλλο, 37ετών. Ο Μπρόλλο είναι σκηνοθέτης και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.

«Είμαι σε ανοικτό διάλογο με όλους, δεν πιστεύω σε κλειστές κοινότητες και ομάδες. Με αυτή τη λογική θα δώσω τη μάχη μου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των παρενδυτικών και αμφιφυλόφιλων», δήλωσε ο Μπρόλλο.

Η εκλογή του Μπρόλλο όμως δεν αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό από όλα τα μέλη της οργάνωσης. Η Βιβιάνα Λοπριένο, για παράδειγμα, εκφράζει μεν την εκτίμησή της, όμως αναρωτιέται: «Θα καταλάβει τι νιώθει ένας γκέι, όταν τον χλευάζουν στο δρόμο;».

Η απάντηση του Μπρόλλο, ο οποίος διδάσκει σκηνοθεσία σε σχολεία του Μπάρι και ετοιμάζει το πρώτο του κινηματογραφικό έργο μεγάλου μήκους, είναι η εξής: «Όπως λέει και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τα πλήρη δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ, δεν αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μας αφορούν όλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook