Πρόθυμος να δικαστεί για τις πράξεις του εμφανίστηκε ο διαβόητος Σύρος διοικητής μιας ομάδας των αντικαθεστωτικών εφόσον προσαχθεί στο δικαστήριο και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οπως δήλωσε ο Αμπου Σάκαρ, όπως ονομάζεται ο άνδρας που φαίνεται να κατακρεουργεί έναν άνδρα και να τρώει τα όργανα ενός άλλου, είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του «υπό τον όρο ότι ο Μπασάρ και οι Σαμπίχα (παραστρατιωτικοί) δικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των γυναικών και των παιδιών μας».

«Στέλνω αυτό το μήνυμα στον κόσμο: αν η αιματοχυσία στη Συρία δεν σταματήσει, όλοι οι Σύροι θα γίνουν Άμπου Σάκαρ», συμπληρώνει ο ιδρυτής της γνωστής Ταξιαρχίας Φαρούκ της Χομς.

Στην ερώτηση γιατί τεμάχισε τη σορό του στρατιώτη, ο Σάκαρ υποστήριξε ότι στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού υπήρχαν βίντεο όπου εικονιζόταν ο ίδιος να βιάζει γυναίκες, να καίει σορούς και να ακρωτηριάζει κρατούμενους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση φίλα προσκείμενη στην αντιπολίτευση που έχει δημοσιοποιήσει δεκάδες βίντεο με εκτελέσεις και βασανιστήρια και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι οι εικόνες ήταν θλιβερές, όμως θεωρεί τη διεθνή αντίδραση «δυσανάλογη».

«Εχουμε επίσης δώσει δεκάδες βίντεο με συνοπτικές εκτελέσεις, με άνδρες που βασανίζονται μέχρι θανάτου, με παιδιά που πυρπολούνται ή που τα σκοτώνουν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Η διεθνής κοινότητα φαίνεται να αγνοεί την απάνθρωπη αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται στους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης και στα παιδιά και φωνάζει για την προσβολή της σορού ενός στρατιώτη του Άσαντ» είπε ο διευθυντής της οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

iefimerida.gr