Να κλείσουν άμεσα οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Σούδας σε περίπτωση πολεμικής επιχείρησης στη Συρία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, ζήτησαν σήμερα μέλη των επιτροπών ειρήνης και άλλων φορέων από όλη την Κρήτη  που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της αμερικανικής βάσης στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο και την παλιά πόλη των Χανίων μετά το τέλος της οποίας επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία με προορισμό την αμερικανική βάση στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Έξω από τον χώρο της βάσης είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την πύλη, ωστόσο δεν υπήρξαν εντάσεις και επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα σε χώρους έξω από τη βάση, έκαψαν συμβολικά σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε σε αξιωματικό της βάσης το ψήφισμα της κινητοποίησης.

(φωτο αρχείου)