Μεγάλη ποσότητα οπίου και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ICE) έκρυβε το πακέτο το πακέτο με τις ξύλινες κορνίζες από την Τουρκία, το οποίο εντόπισε και κατέσχεσε το σαββατοκύριακο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν και τους παραλήπτες του πακέτου, ένας σύριο DJ που εργάζεται σε νυχτερινά κλαμπ της Αθήνας και μία γυναίκα συνεργάτη του από την Πολωνία.

Οι Αρχές εκτιμούν, επειδή πρόκειται για μεγάλες ποσότητες, πως το κύκλωμα θα τις «έσπρωχνε» σε διάφορα κλαμπ και μεγάλα πάρτυ που διοργανώνονται το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη υπάλληλοι του Τελωνείου στο «Ελ. Βενιζέλος», εντόπισαν το ταχυδρομικό δέμα που ερχόταν από την Τουρκία και περιείχε 3,080 κιλά όπιο, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε ένα πακέτο με ξύλινες κορνίζες και περιτυλιγμένο με εννέα συσκευασίες από carbon για να μην ανιχνεύεται από τα μηχανήματα με «ακτίνες X» του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, για την μεταφορά και παρακολούθηση του δέματος σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Γαλάτσι, όπου εντοπίστηκε και δεύτερο δέμα προερχόμενο πάλι από Τουρκία με τα ίδια στοιχεία αποστολέα, το οποίο περιείχε 2,211 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικής ουσίας γνωστής ως «ICE», η οποία ήταν επίσης κρυμμένη στα ξύλινα τοιχώματα από κορνίζες και συσκευασμένη σε 11 συσκευασίες.

Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν ο Σύριος dj και η αλλοδαπή από την Πολωνία, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα ΕΛΤΑ και χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ζήτησαν και παρέλαβαν το δέμα με την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη


protothema.gr