Στα βήματα του Δία θα τρέξουν το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες αθλητές, αλλά και απλός κόσμος, στο βουνό του Ψηλορείτη που είναι έτοιμο να υποδεχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Ορεινό Αγώνα «Psiloritis Race».

Πρόκειται για επίπονο αγώνα, διάρκειας περίπου επτά ωρών, ωστόσο οι αθλητές, Έλληνες και ξένοι, αποζημιώνονται από το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Η εκκίνηση του αγώνα των 35 χλμ. (16,5 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή, 15,5 χλμ. σε μονοπάτι και 3 χλμ. σε άσφαλτο) θα δοθεί την Κυριακή στις 7.30 π.μ από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας.

Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα και κάθε χρόνο οι αθλητές συναντούν και χιόνια, παρότι ο αγώνας γίνεται στο ξεκίνημα του καλοκαιριού

Παράλληλα, γίνεται και αγώνας 8.500μ., για πιο… απλούς αθλητές, με τη διαδρομή να ξεκινά από το γραφικό χωριό και γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, τα Πλατάνια. Η θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος είναι ένα «βραβείο» για όσους τρέξουν, ενώ στον τερματισμό, στο ιστορικό χωριό των Κουρουτών, η υποδοχή επιφυλάσσει μαντινάδες!

Τέλος, διεξάγεται και παιδικός αγώνας 2 χλμ. στη σκιά του Ψηλορείτη, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου. Η αφετηρία βρίσκεται στην θέση «Καλωτάς» όπου υπάρχει και η ομώνυμη πηγή. Η διαδρομή είναι ελαφρώς κατηφορική και η θέα εκπληκτική.

Υποστηρικτές του «Psiloritis Race» είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, η ΑΝΕΚ LINES, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ Κρήτης, το Star Channel και άλλοι 47 τοπικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook