Θέμα φαίνεται πως έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες έπειτα από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος αφήνει αιχμές πως επιχείρηση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή Τούρκου πρόσφυγα και την μυστική του παράδοση στην τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωσή του περιγράφει τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο αναφέροντας ότι βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με την Ελληνική Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση του Τούρκου πολιτικού, Μουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο στην συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, λίγες ώρες αργότερα, ενημερώθηκε πως ο αριθμός κυκλοφορίας τον οποίο έφερε το αυτοκίνητο στο οποίο επιβίβασαν κάποια άνδρες με πολιτικά πως σε κρατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ενώ ο Τούρκος πρόσφυγας, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. Και την αντιτρομοκρατική του απάντησαν ότι δεν έχουν στα αρχεία τους στοιχεία για την υπόθεση του Γιαϊλά και ότι συνεπώς δεν τον έχουν οι υπηρεσίες τους.

«Την επόμενη μέρα το πρωί» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς, «ξαναπήγα στον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής για να ζητήσω κάτω από τα νέα δεδομένα που είχαν προκύψει, να εντοπιστούν άμεσα το αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες. Και ενώ μου έλεγαν ότι ερευνούν την υπόθεση χτύπησε το τηλέφωνό μου και έμαθα από φίλους του Μπουλούτ Γιαϊλά ότι βρίσκεται στο κτήριο της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό μαθεύτηκε επειδή η Τούρκικη αντιτρομοκρατική ζήτησε από τους γονείς του και το δικηγόρο του να τον επισκεφτούν».

«Γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε στην διαδρομή Εξάρχεια-Κωνσταντινούπολη. Και το αμείλικτο ερώτημα που αναδύεται είναι: συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία στην παράνομη απαγωγή και παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα; Αν ναι άξιος ο μισθός του Ηθοποιού. Αν όχι, ποιες μυστικές υπηρεσίες, Ελληνικές και ξένες, ποιό κράτος ή παρακράτος πραγματοποίησαν την απαγωγή, κακοποίηση και παράδοση, και βέβαια ποιός έδωσε την εντολή.

Ο Υπουργός κ. Δένδιας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο -απέναντι στον Ελληνικό λαό. Κι οφείλουν να απαντήσουν, πως είναι δυνατόν να καταλύεται το κράτος, να παραβιάζονται οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις γιατί έτσι επιθυμεί η τούρκικη κυβέρνηση που αυτές τις μέρες δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο με τη βάρβαρη καταστολή που εφαρμόζει κατά του εξεγερμένου Τούρκικου λαού» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Αναλυτικά:

«Συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία στην παράνομη απαγωγή και παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα;», διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκάλας, αναφορικά με την υπόθεση του Τούρκου πρόσφυγα Γιαϊλά ο οποίος φέρεται να έχει απαχθεί από τις ελληνικές αρχές και να έχει παραδοθεί στις αντίστοιχες τουρκικές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 31.5 και 1.6.13 ξόδεψα αρκετές ώρες σε τηλέφωνα και σε συναντήσεις με υψηλά ιστάμενα στελέχη της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το που βρίσκεται ο βασανισμένος Τούρκος πολιτικός Μπουλούτ Γιαϊλά.

Από τη στιγμή που τους γνωστοποίησα ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με κινηματογραφικά βίαιο τρόπο από τη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου από κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα και μπροστά στα ματιά περαστικών τον χτυπούσαν, τον φίμωσαν, και τον "τσουβάλιασαν" σε ένα αυτοκίνητο, στήθηκε;;; !!!! επιχείρηση εντοπισμού του.
Ήμουν παρών, όταν τηλεφωνούσαν σε όλα τα Αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, στα τμήματα ασφαλείας, στο Αλλοδαπών, χωρίς αποτέλεσμα. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια. "Δεν υπάρχει πουθενά, άρα δεν τον έχουμε εμείς".

Έτσι, αναγκάστηκα να αποταθώ στον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, όπου και αυτός μετά από έρευνα με διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη και ζήτησαν μάλιστα να μάθουν αν ήξερε κανείς το νούμερο του αυτοκινήτου.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν ενήμερος και σε επικοινωνία μαζί μου ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έκανε παράλληλες έρευνες χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες αργότερα, για κακή τύχη κάποιων, ειδοποιήθηκα για τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από αυτόπτες μάρτυρες. Αμέσως όπως όφειλα ενημέρωσα τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Μισή ώρα αργότερα, με ενημέρωσαν ότι οι πινακίδες αυτές ανήκουν σε κρατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας!!!!!!

Την επόμενη μέρα το πρωί, ξαναπήγα στον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής για να ζητήσω κάτω από τα νέα δεδομένα που είχαν προκύψει, να εντοπιστούν άμεσα το αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες. Και ενώ μου έλεγαν ότι ερευνούν την υπόθεση χτύπησε το τηλέφωνό μου και έμαθα από φίλους του Μπουλούτ Γιαϊλά ότι βρίσκεται στο κτήριο της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό μαθεύτηκε επειδή η Τούρκικη αντιτρομοκρατική ζήτησε από τους γονείς του και το δικηγόρο του να τον επισκεφτούν.

Γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε στην διαδρομή Εξάρχεια-Κωνσταντινούπολη. Και το αμείλικτο ερώτημα που αναδύεται είναι: συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία στην παράνομη απαγωγή και παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα; Αν ναι άξιος ο μισθός του Ηθοποιού. Αν όχι, ποιες μυστικές υπηρεσίες, Ελληνικές και ξένες, ποιό κράτος ή παρακράτος πραγματοποίησαν την απαγωγή, κακοποίηση και παράδοση, και βέβαια ποιός έδωσε την εντολή.

Ο Υπουργός κ. Δένδιας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο -απέναντι στον Ελληνικό λαό. Κι οφείλουν να απαντήσουν, πως είναι δυνατόν να καταλύεται το κράτος, να παραβιάζονται οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις γιατί έτσι επιθυμεί η τούρκικη κυβέρνηση που αυτές τις μέρες δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο με τη βάρβαρη καταστολή που εφαρμόζει κατά του εξεγερμένου Τούρκικου λαού».

ΕΛΑΣ: Δεν τον έχουμε εμείς, διενεργούμε προανάκριση

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία απάντά στον κ. Τσουκαλά με την εξής ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του συγκεκριμένου υπηκόου Τουρκίας καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα, δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Βέβαιο είναι ότι εάν εισήλθε στην Ελλάδα εισήλθε λαθραία και ουδεμία προστασία είχε ζητήσει από την Ελληνική Δημοκρατία.

Για τον συγκεκριμένο υπήκοο είχε επιδείξει ενδιαφέρον το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, αλλά παρότι είχε προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία (η 21η Μαΐου 2013), για την εμφάνισή του στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και την υποβολή αιτήματος παροχής ασύλου, δεν εμφανίσθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την καταγγελία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκπροσώπων άλλων φορέων διενεργείται προανάκριση».


iefimerida.gr