Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ωρομίσθιων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών του παραρτήματος Χανίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης ζητά η Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011.

Στην ερώτησή της η Χανιώτισσα Βουλευτής τονίζει ότι οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης ενώ παράλληλα οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο…..

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος, η Ευαγγελία Κουρουπάκη επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τον νόμο που θα αφορά στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα πρέπει να τεθεί και το θέμα της διασφάλισης αξιοπρεπών αποδοχών για τους όλους τους διδάσκοντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα αθρόας μετανάστευσης της αφρόκρεμας των Ελλήνων πανεπιστημιακών ακόμη και στην Τουρκία όπως διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο.

Τέλος, η Βουλευτής Χανίων ρωτά την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Οικονομικών τα εξής :

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ωρομίσθιων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης ;

2. Υπάρχει πρόθεση διασφάλισης αξιοπρεπών αποδοχών των καθηγητών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και θέσπισης κινήτρων ώστε τα ελληνικά Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. να στελεχώνονται από τους άριστους ;

3. Υπάρχει πρόθεση να δοθεί τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των διδασκόντων με βάση το ΠΔ 407/80 ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook