Συνολικά 56 δισ. ευρώ κοστίζει ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διαφθορά στον χώρο της Υγείας, αναφέρει έκθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τα 1.000 δισ. που δαπανώνται κάθε χρόνο για τις υπηρεσίες υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 56 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται λόγω της απάτης και της διαφθοράς στον ευαίσθητο κοινωνικά αυτόν χώρο, υπογραμμίζει έκθεση του Γάλλου Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Ζαν Λουίς Λορέν, η οποία εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με την έκθεση της αυτή, η Επιτροπή διαμαρτύρεται για την έκταση που έχει προσλάβει η απάτη και η διαφθορά στο χώρο της ευρωπαϊκής υγείας και επισημαίνει τις γεωγραφικές, οικονομικές και γλωσσικές ανισότητες που καταγράφονται στην ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη.

Κατά την άποψη του κ. Λορέν, ο καθένας που ζει και εργάζεται σε ευρωπαϊκή χώρα, θα πρέπει να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση και τον τόπο της προγενέστερης διαμονής του