Εντολή να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα το πόρισμα για τα αίτια του σημερινού δυστυχήματος με έναν νεκρό στρατιώτη-πεζοναύτη, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.

«Λόγω της σοβαρότητας του τραγικού συμβάντος που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του Ωρωπού, και στοίχισε τη ζωή σε ένα στρατιώτη-πεζοναύτη, εντέλλονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ όπως φέρουν σε πέρας το ταχύτερο δυνατό το έργο τους για τα αίτια του δυστυχήματος και να ολοκληρώσουν και παραδώσουν το σχετικό πόρισμα μέσα στα επόμενα 24ωρα», αναφέρει στην εντολή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο στρατιώτης έχασε τη ζωή του όταν το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα στη Συκάμινο Ωρωπού. Ήταν από το Αλιβέρι και είχε καταταγεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζοναυτών τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ερπυστριοφόρο όχημα ανήκε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο προς το λιμάνι του Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.