Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 20χρονου Ευστάθιου Κρόκου, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις από το πρωτοφανές δυστύχημα και τον τραγικό θάνατο του πεζοναύτη όταν το ερπυστριοφόρο Μ113 που οδηγούσε ανετράπη και τον καταπλάκωσε.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου πεζοναύτη από την Κάρυστο Εύβοιας που περίμεναν τον Αύγουστο ο γιος τους να απολυθεί και να γυρίσει στην αγκαλιά τους.

Η μάνα του 20χρονου, Νάνσυ Κρόκου, μη μπορώντας να πιστέψει τη συμφορά που βρήκε την οικογένειά της, μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit είπε πως «από το Υπουργείο δε μας έχουν ενημερώσει. Μόνο ο διοικητής του παιδιού μας ενημέρωσε ότι έγινε ατύχημα. Οδηγούσε το άρμα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα χαντάκι».

Ο πατέρας του στρατιώτη ξέσπασε μιλώντας λέγοντας «Εγώ έχασα το παιδί μου. Κάνω έκκληση να εκπαιδεύετε τους φαντάρους και μην τους βάζετε ανεκπαίδευτους, να χάνονται ζωές.Είμαι περήφανος που έφυγε πάνω σε ένα άρμα γιατί ήταν αληθινός κομάντο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ,  τόνισε πως ο γιος του εκπαιδεύτηκε μόλις τέσσερις εβδομάδες και μετά κλήθηκε να οδηγεί τα Μ 113, ενώ του είχε εκμυστηρευτεί πως δεν θέλει να είναι οδηγός στα άρματα μάχης, αφού δεν ένιωθε ασφαλής.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό δυστύχημα έγινε στις στις 5.50 π.μ. , ενώ ο νεαρός φαντάρος οδηγούσε το άρμα μάχης Μ 113 στο δρόμο απο Συκάμινο προς Ωρωπό. Το άρμα ανατράπηκε, έπεσε σε χαράδρα 2 μέτρων και τον καταπλάκωσε.