Τρόπους αντίδρασης στο κύμα ακρίβειας αναζητούν φοιτητικές οργανώσεις που έχουν μετατρέψει σε «κίνημα» την πρωτοβουλία ενάντια στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

 Σήμερα το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια, ενώ αύριο Πέμπτη, με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων του Ηρακλείου, συγκαλείται σύσκεψη στο ΕΚΗ, με τη συμμετοχή και των πολιτών.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης, μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητές του ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων αλλά και γενικότερα ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας που πλήττει καθημερινά τους πολίτες.

Οι φοιτητές επισήμαναν ότι η αύξηση στα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο φτάνει το 22%, με αποτέλεσμα η ζωή των φοιτητών, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, που μετακινούνται καθημερινά με το λεωφορείο, να γίνεται δυσκολότερη.

Παράλληλα κατήγγειλαν την επικείμενη -όπως ισχυρίστηκαν- κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων και των «ελευθέρας» για ειδικές κατηγορίες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, επισήμαναν ότι «είναι ήδη δυσβάσταχτο το κόστος σπουδών και η ακρίβεια στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης έχει γονατίσει την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook