Για να είμαστε υγιείς, θα πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας. Να το βάλουμε στο προσωπικό μας μικροσκόπιο και να μην υποτιμούμε τα σημάδια που μας δίνει για την κατάσταση του οργανισμού μας.

Η όψη των χεριών μας σημαίνει πολλά για την υγεία μας και το αμερικανικό περιοδικό SELF μας βοηθάει να αποκρυπτογραφήσουμε τα σημάδια.

\"\"Πρησμένα Δάχτυλα: Τα αλμυρά σνακς και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο προκαλούν κατακράτηση υγρών κι αυτή με την σειρά της πρήξιμο. Εάν μετά από μερικές εβδομάδες αποχής από το αλάτι, το αγαπημένο μας δαχτυλίδι και πάλι δεν μπαίνει στα δάχτυλά μας, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε μήπως πάσχουμε από υποθυρεοειδισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής αδένας μας υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του μεταβολισμού μας και την κατακράτηση. Εκτός από κάποια παραπανίσια κιλά, ο υποθυρεοειδισμός μας φέρνει κούραση, χαμηλή λίμπιντο και καρδιακά προβλήματα.

Κόκκινες παλάμες: Η κοκκινίλα στις παλάμες που συνοδεύεται από αίσθηση φαγούρας και καψίματος μπορεί να σημαίνει έκζεμα, μια χρόνια δερματική ασθένεια που χειροτερεύει όταν αγχωνόμαστε. Για να απαλύνουμε την ενόχληση θα πρέπει να προτιμούμε τα καθαριστικά χωρίς σαπούνι και να φοράμε γάντια στην κουζίνα και τον κήπο. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, τότε η κοκκινίλα μπορεί να υποδεικνύει αλλεργία στο νικέλιο των κοσμημάτων, στα χημικά απορρυπαντικών ή σε αντιβιοτικά.

\"\"Χλωμά νύχια: Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν πιέζουμε τα νύχια μας, αυτά παίρνουν ένα λευκό χρώμα και μόλις τα αφήσουμε επανέρχονται στο σχεδόν ροζ χρώμα τους. Εάν μείνουν λευκά για περισσότερα από δύο λεπτά, τότε θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα να πάσχουμε από αναιμία ή να έχουμε χαμηλά ποσοστά σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί έντονη κούραση ή σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακά προβλήματα. Για να την αποφύγουμε πρέπει να τρώμε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο (όπως άπαχο κρέας και ξηροί καρποί) και βιταμίνη C, που βοηθάει στην απορρόφησή του.

\"\"Δυσχρωμίες στα νύχια: Όταν τα νύχια μας παίρνουν πράσινο ή υποκίτρινο χρώμα ή αποσπώνται από την βάση τους συνήθως υπεύθυνος είναι κάποιος μύκητας. Πιθανό είναι επίσης να μας προειδοποιούν ότι πάσχουμε από διαβήτη. Ο διαβήτης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προκαλεί βλάβες στο ανοσοποιητικό και αγγειακό σύστημα του οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μύκητες. Το έντονο κίτρινο χρώμα συχνά οφείλεται στην χρήση σκούρων μανό και μπορούμε να το καταπολεμήσουμε με οδοντόκρεμα, ειδική για λεύκανση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook