Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών για το πώς έφτασε στην απόφαση η ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση του Φ. Κουβέλη,  υπήρξε πολύ, έντονο και σε κάποιες περιπτώσεις, δραματικό.

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ΕΡΤ υπήρξε μόνο η αφορμή, αφού «η ΔΗΜΑΡ πιεζόταν από την επιβολή ενός δεξιού κράτους», όπως λένε. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις στελεχών χθες στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων. «Η ΔΗΜΑΡ ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων και αυτό το νόημα είχε η συμμετοχή της στην κυβέρνηση. αυτό έχει μπλοκάρει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς θίγονται συντεχνιακά και ατομικά συμφέροντα», φέρεται να είπε η Φωτεινή Σκοπούλη, ενώ ότι «η μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απολύσεις αλλά αξιολόγηση», φέρεται να υποστήριξε ο Αντώνης Μανιτάκης, εκ των δύο κυβερνητικών ως χθες στελεχών που πήραν τον λόγο. «Σώσαμε την χώρα από τη χρεοκοπία.

Τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία», φέρεται να υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν πολλά ακόμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Από την άλλη πλευρά, δεν ήταν λίγες οι συσκέψεις στα γραφεία του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, με στόχο την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης. Με την πρόταση για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες της τις συχνότητες και όλο το προσωπικό να μη γίνεται δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά, ακολούθησαν συσκέψεις παρουσία νομικών (μεταξύ των οποίων η σύζυγος και οι κόρες του Φώτη Κουβέλη) προκειμένου να εξετασθούν βήμα προς βήμα οι εργατικοί νόμοι που θα έδιναν διέξοδο στο πρόβλημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Η τελική απόφαση περί σκληρής στάσης ως προς την διατήρηση του συνόλου του προσωπικού με το καθεστώς των παλιών τους συμβάσεων, οδήγησε στην ρήξη, που ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης είχε αποτρέψει στην πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, όταν παραλίγο να «πέσει» η κυβέρνηση από τη διαφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook