Μία σπάνια πρωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο \”κυνηγάνε\” τα ξαδέρφια Γιακουμάκη.
Ο Γιώργος του Εμμανουήλ Γιακουμάκης – που από πέρσι είναι στον Πλατανιά – και ο Γιώργος του Νικολάου Γιακουμάκης – που ανακοινώθηκε επίσημα το Σάββατο (22/06) – έχουν την ευκαιρία για ένα σημαντικό επίτευγμα.
Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές από τα Πεζά Ηρακλείου σε περίπτωση που πάρουν χρόνο συμμετοχής φέτος θα είναι τα πρώτα ξαδέρφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο που πραγματοποιούν κάτι τέτοιο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η προηγούμενη περίπτωση με ξαδέρφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο όπως βρήκαμε με τη βοήθεια του soccerbase.gr ήταν στον Πανηλειακό τη σεζόν 1996-1997. 
Τότε συνυπήρξαν στο ρόστερ τα ξαδέρφια Θωμάς του Θεοδώρου Γκίλης και Θωμάς του Κωνσταντίνου Γκίλης, με τη διαφορά ότι ο ένας έκανε δύο συμμετοχές στο κύπελλο, ενώ ο άλλος δεν αγωνίστηκε καθόλου.
Περιπτώσεις με ίδιο ονοματεπώνυμο στην ίδια ομάδα υπάρχουν πολλές (όπως οι Γιώργος Χ. Γεωργιάδης και Γιώργος Σ. Γεωργιάδης στη Δόξα Δράμας), αλλά περιπτώσεις ξαδερφιών με ίδιο ονοματεπώνυμο στη μεγάλη κατηγορία είναι μόνο αυτές των παικτών του Πλατανιά και του Πανηλειακού.
Στο χέρι των Γιακουμάκηδων είναι μέσα από σκληρή δουλειά να πάρουν χρόνο συμμετοχής και μαζί την σπάνια πρωτιά στη μεγάλη κατηγορία.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook