Μία ώρα διήρκησε η «γόνιμη συνάντηση» που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με κύριο θέμα τον ανασχηματισμό.

Στόχος είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί «μέχρι το βράδυ».

Τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της ημέρας ή το πολύ το πρωί της Τρίτης.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει θέση αντιπροέδρου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αναλάβει και κάποιο υπουργείο αιχμής, όπως το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα έχει ως και 15 στελέχη στο νέο κυβερνητικό σχήμα (αναλογία περίπου 2-1), με τον Ευ.Βενιζέλο να προσανατολίζεται στην αξιοποίηση και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιλέξει υφυπουργό με αρμοδιότητα την ΕΡΤ. Αυτός θα αναλάβει και την αναμόρφωση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα πρόσωπα θεωρούνται αμετακίνητα, ανάμεσά τους ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, οι προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ ενόψει του σχηματισμού της νέας, δικομματικής πλέον, κυβέρνησης, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

in.gr