Για το πρόβλημα των ζωοκλοπών που αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνεται, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Σκραφνάκη.
Στην ερώτησή της η κα Σκραφνάκη αναφέρει τα εξής : 
Κύριε Υπουργέ. 
Η μια μετά την άλλη καταγράφονται οι ζωοκλοπές στην ύπαιθρο του Ηρακλείου, παρά τους σχεδιασμούς που γίνονται για την μείωση του φαινομένου.
Το φαινόμενο έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Ακόμη και οι κάτοικοι της υπαίθρου που έχουν στην κατοχή τους μερικά ζώα για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις ζωοκλοπές. 
Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε προχθές στην περιοχή των Μοιρών, όπου οι ζωοκλέφτες αφαίρεσαν από περιφραγμένο χώρο 43 αρνιά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 2.500 ευρώ.
Επειδή οι ζωοκλοπές αρχίζουν και δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο στους κτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και παράλληλα αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της ζωοκλοπής.
Επειδή οι κάτοικοι της υπαίθρου εκτρέφουν μικρό αριθμό ζώων για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και αυτοί πέφτουν θύματα ζωοκλοπών».
Καταλήγοντας η βουλευτής Ηρακλείου ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη : 
« Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να σταματήσετε τα φαινόμενα ζωοκλοπών που παρατηρούνται στην ύπαιθρο του Νομού Ηρακλείου;
Προτίθεστε να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σύμφωνα με τους νέους Καλλικρατικούς δήμους, προκειμένου κάθε δήμος να έχει ένα αστυνομικό τμήμα πλήρως στελεχωμένο, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα που παρατηρείται τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ύπαιθρο;»
Επίσης η κα Σραφνάκη κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή και προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , αναφορικά με το θέμα των αγροτικών καταστροφών του περασμένου Δεκεμβρίου και την καθυστέρηση στην διαδικασία αποζημιώσεων λόγω έλλειψης γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook