Με την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, χθες βράδυ στην Πλατεία Νικαίας στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στην προσπάθειά του να στείλει το μήνυμα ότι η απεξάρτηση ομορφαίνει τις γειτονιές, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και ξυπνά στις μνήμες αξίες ξεχασμένες.

Σε κλίμα ιδιαίτερα χαρούμενο και γιορτινό μικροί και μεγάλοι, παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν στην πλατεία και ήρθαν κοντά για να γιορτάσουν τον κλήδονα και να ανταλλάξουν μαντινάδες. Χόρεψαν και τραγούδησαν με τον Όμιλο Βρακοφόρων νέας Γενιάς και τους καλλιτέχνες Μαυρομανωλάκη Νικήτα, Μπολάκη Γιάννη, Πρινιανάκη Ηρακλή, Λουλάκη Γιάννη. Γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα, δημιουργίες από τις μαμάδες του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και πρόσφεραν τρόφιμα ως ένδειξη έμπρακτής αλληλεγγύης για την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Κουκιαδάκης και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Συγγελάκη.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και την υποστήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Δημοσιογράφου κ.Νίκου Ψιλάκη.

Απόψε, στις 8:30 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου παρουσιάζεται το νέο τεύχος του Περιοδικού «ΣΠΕΙΡΑ» με τίτλο «Ηράκλειο ακροπατώντας στα τείχη της μνήμης».

Αύριο Τετάρτη 26/6 Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις του νησιού μας, Ηράκλειο, Ιεράπετρα και Χανιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πλατεία Δασκαλογιάννη και ώρα 7:30 μ.μΜουσικοχορευτική εκδήλωση με τραγούδια και χορούς του χθες και του σήμερα από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι μουσικοί καλλιτέχνες: Καραπουλάκης Στέλιος, Συγλέτος Δημήτρης και Στρατής Φραγκιαδάκης. Το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι σχολές χορού Duende και DanziAmo με μοντέρνους - σύγχρονους χορούς και ο Όμιλος Βρακοφόρων Νέας Γενιάς με παραδοσιακούς χορούς.


ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παραλιακός χώρος πίσω από το Δημαρχείο στις 6μ.μ.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Αγίου Νικολάου διαγωνισμό παραδοσιακής μαγειρικής με κριτές τους: Λευτέρη Λαζάρου, Ηλία Μαμαλάκη, Γιάννη Μάργαρη, Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Χατζηανέστη.
Συγχρόνως θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαγειρικές εντός» με συνταγές κρατούμενων μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και την επιμέλεια του Ηλία Μαμαλάκη. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Ψαρογιώργης και τα συγκροτήματα «Πέρα Μπάντα» και «Oxymoron».
Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο και προαιρετικά θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για την υποστήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων.

ΧΑΝΙΑ

Πλατεία Αγοράς και ώρα 10 – 12 π.μ.
Η Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει ποδηλατοβόλτα με την εθελοντική συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου «ΤΑΛΩΣ» με Αφετηρία την Πλατεία Αγοράς, στάση στην Πλατεία Δικαστηρίων και μέσω του κόμβου Κλαδισού, στην Αγροτική Φυλακή Αγυιάς και κατάληξη στην Πλατεία 1866.

Αγροτική Φυλακή Αγυιάς Χανίων και ώρα 5-7 μ.μ.
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ κρατουμένων Αγροτικής Φυλακής Αγυιάς και μελών του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ενετικό Λιμάνι Χανίων – Γιαλί Τζαμίσι και ώρα 20:00 – 22:00
Καλλιτεχνικά Δρώμενα από τη Σχολή Χορού "Χορότεχνο"