Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές της πόλης των Χανίων, διοργανώνει το Φροντιστήριο «Διαλεκτική», την Τρίτη 2  Ιουλίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, με θέμα την «Προσομοίωση  Συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2013», τις αναμενόμενες βάσεις 2013 καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας .

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου edu4u κ. Απόστολος Κουτρουμπέλης.

Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών που θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές, οι οποίες θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση. Ειδικότερα φέτος λόγω του σχεδίου «Αθηνά» και των πολλαπλών αλλαγών, έχουμε σημαντική μεταβολή στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και έχει διαμορφωθεί πλέον μιας εντελώς νέα πραγματικότητα στο χώρο της  Γ/ θμιας εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση στις σπουδαστικές και επαγγελματικές επιλογές των υποψηφίων.

Η εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα βιωματικού σεμιναρίου, το οποίο αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων λυκείου, που  θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν δοκιμαστικά μηχανογραφικά δελτία τα οποία θα διανεμηθούν ειδικά για το σκοπό αυτό. 

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2013 και της μεθοδολογίας συμπλήρωσής του, θα αναδειχθούν οι παγίδες, οι έξυπνες επιλογές, τα μυστικά του και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα λάθη μέσα από τα μηχανογραφικά που ήδη θα έχουν συμπληρώσει οι  μαθητές.

Επίσης να σημειωθεί πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, να αξιοποιήσουν με τη βοήθεια των φροντιστηρίων τους, ειδικά διαδικτυακά συστήματα προσομοίωσης και να μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από πριν, ώστε με ανώδυνο τρόπο να εγερθούν έγκαιρα τα ερωτήματα και να αναδειχθούν τα τυχόν σφάλματα και οι λανθασμένες επιλογές.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, στις προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία επιστημονικό πεδίο, στα επαγγελματικά δικαιώματα και τις ανατροπές που έχουν γίνει, στις ειδικές κατηγορίες, στις βάσεις εισαγωγής, στις δυνατότητες για μετεγγραφές αλλά και στις ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο.

 

Θα ακολουθήσει τέλος ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.