Τρείς Ρεθυμνιώτες κτηνοτρόφοι, 56,30 και 28 ετών, συνελήφθησαν "οικογενειακώς" κατηγορούμενοι για οπλοκατοχή και παραβάσεις αστυνομικής διάταξης περι ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν έλεγχο, στο κοινό ποίμνιο των τριών κτηνοτρόφων σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης όπου, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν 453 πρόβατα λιγότερα από αυτά που είχαν δηλώσει στις κτηνοτροφικές τους δηλώσεις έτους 2010, ενώ 50 από τα καταμετρηθέντα πρόβατα, δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση (ενώτια).

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην οικία του 56χρονου τρία πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια 9mm, δύο αβολίδωτα φυσίγγια 9mm και δύο κυνηγετικές καραμπίνες με δύο γεμιστήρες, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας τους δεχόμενες περισσότερα φυσίγγια από τα προβλεπόμενα.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου