Ο Δήμος Φαιστού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενεί την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στις γυναίκες. Η Μονάδα θα βρίσκεται από την Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 23 Ιουλίου στο Δήμο Φαιστού.

Ο Μαστογράφος μπορεί να πραγματοποιεί 20 συνολικά μαστογραφίες την ημέρα οι οποίες είναι δωρεάν για τις ενδιαφερόμενες. Οι μαστογραφίες παρέχονται αυστηρά σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών και λόγω των περιορισμένων αριθμών θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ προηγούνται οι γυναίκες με ιστορικό και χωρίς ασφάλιση. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Γραφείο Δημάρχου καθημερινά στο τηλέφωνο 2892340272 από τις 11:00-13:00.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Μονάδα θα βρίσκεται πέντε ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, πέντε ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου και δύο ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού.

Η Κινητή Μονάδα έχει συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές που οι γυναίκες δύσκολα έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας.

Το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών στο Δήμο Φαιστού, έχει ως εξής:

8-9-10-11-12 Ιουλίου Δημοτική Ενότητα Μοιρών 100 Μαστογραφίες
15-16-17-18-19 Ιουλίου Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου 100 Μαστογραφίες
22-23 Ιουλίου Δημοτική Ενότητα Ζαρού 40 Μαστογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το καλοκαίρι του 2012 η Κινητή Μονάδα είχε επισκεφθεί το Δήμο Φαιστού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 200 μαστογραφίες. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η στήριξη, και ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητη. 

Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε σχετικά: 

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας θα βρίσκεται στο δήμο μας. Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα της εξέτασης και γνωρίζουν ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ελπίζουμε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και να εξυπηρετηθούν όσες περισσότερες γυναίκες του Δήμου μας. Από την πλευρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης για την παραχώρηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας.”