Καταναλώτρια της ΔΕΗ δικαίωσε το μονομελές πρωτοδικείο Πάτρας. Στην καταναλώτρια είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος καθώς η ίδια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οφειλές της προς τη ΔΕΗ και τις ρυθμίσεις που είχαν οριστεί για την εξόφληση.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να επανασυνδεθεί προσωρινά το ρεύμα και η εξόφληση των χρεών να γίνει με μικρότερες μηνιαίες δόσεις.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, παράρτημα Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Δίκαιη και θετική χαρακτηρίζουμε την απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για καταναλώτρια - πελάτισσα της ΔΕΗ, στην οποία διεκόπη η παροχή ρεύματος λόγω οικονομικής αδυναμίας της ν’ ανταποκριθεί στις προτεινόμενες, πλην όμως δυσβάσταχτες, από τη ΔΕΗ ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, με πρωτοβουλία δικαστικών ενεργειών του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΚΕ Πάτρας, αφού προηγουμένως η ΔΕΗ αρνήθηκε επανειλημμένως να προβεί σε ελαστικότερη ρύθμιση, προχωρώντας μάλιστα σε καταχρηστική διακοπή της ηλεκτροδότησης, εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν και διέταξε την προσωρινή επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στο Μέλος μας.

Μάλιστα διετάχθη η επανασύνδεση να γίνει με τους όρους που η ίδια η καταναλώτρια πρότεινε, δηλαδή με χαμηλότερες μηνιαίες και τμηματικές δόσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στην ασθενή οικονομική της κατάσταση.

Σημαντική, για την έκβαση της υπόθεσης, ήταν η προηγηθείσα σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, που δικαίωνε το Μέλος μας, κατόπιν παρεμβάσεων και καταγγελίας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Η ΕΕΚΕ, προσηλωμένη σταθερά και αταλάντευτα στις διακηρυγμένες αρχές και αξίες της, συνεχίζει τον αγώνα για την προστασία των εργαζομένων – καταναλωτών, για παροχή υπηρεσιών μέσω διάφανων συναλλαγών και δίχως την ύπαρξη καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών.