Την πλήρη διαφωνία του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μετάταξη 4.000 Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου με αφορμή σχετικές πληροφορίες για την κατάργηση της Υπηρεσίας . 

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι μετά τις περικοπές των Πόρων στους ΟΤΑ και τη Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων των Δήμων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο», καθώς τώρα επιχειρείται η κατάργηση μιας νευραλγικής για τον πολίτη Υπηρεσίας η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. 

Μάλιστα ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην τελεσφορήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός τονίζοντας ότι «με τα επιχειρήματα των λόγων θα εμποδίσουμε την εξέλιξη αυτή» και χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως «καθαρό αιφνιδιασμό» αφού ουδέποτε είχε συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την κυβέρνηση. 

Έχουν ήδη ζητηθεί επείγουσες συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να μεταφερθεί στην κυβέρνηση η καθολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στην ενοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ.