Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την δράση των Αλβανών δραπετών, καθώς όπως προκύπτει σχεδίαζαν την απόδραση του εξίσου επικίνδυνου εγκληματία, Αλκέτ Ριζάι.

Κορυφαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν μετά την rizaiανάλυση συνομιλιών του Ριζάι με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ, πως η συμμορία του Μάριο Κόλα σχεδίαζε να κάνει επιδρομή κατά των φυλακών Δομοκού και μάλιστα θα ανατίναζαν με ΤΝΤ τον εξωτερικό τοίχο- περίφραξη για να διαφύγει ο επικίνδυνος κακοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βραδυνής, τρεις από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ο Μάριον Κόλα, ο Ιλιρ Κούπα και ο νεκρός Εντσον Λίκα μαζί με τον θείο του, προέβαιναν στις απαραίτητες προετοιμασίες για την επιχείρηση απόδρασής του Αλκέτ Ριζάι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν πολύ πιθανόν η απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, με το ομοίωμα τηλεχειριζόμενης βόμβας-«τρανζίστορ» και την 24ωρη ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων να μην ήταν «απόφαση της στιγμής» όπως υποστήριζε αργότερα ο διαβόητος κακοποιός αλλά να είχε σκοπό την μεταφορά του σε άλλες φυλακές, πιο «εύκολες» για τον σχεδιασμό πολεμικής επίθεσης απ' έξω και καλύτερη πρόσβαση σε αυτές. Κι αυτό έγινε, όταν στις 8 Απριλίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού. Ήταν η στιγμή που οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ξεκίνησαν την προεργασία απόδρασής του χρησιμοποιώντας τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν αποδράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι έχουν πλησιάσει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε δύσβατες περιοχές της Θεσπρωτίας.

iefimerida.gr