Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες κατέρχονται οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Κρήτη απο αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών :

"Οι πρόσφατες εξελίξεις με τη βούληση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταργήσει ως θεσμό τη Δημοτική Αστυνομία και να απολύσει το μόνιμο και διορισμένο με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. προσωπικό της, μας φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να προβούμε άμεσα σε μαζικές και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών είναι κάθετα ενάντιο σε κάθε συζήτηση είτε κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, είτε μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο.

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία στις πόλεις είναι τεράστιο και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η απουσία μας από τα αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα από την περασμένη Παρασκευή που μας «καρατόμησαν» εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή.

Τοπικές κοινωνίες και Δήμαρχοι είναι στο πλευρό μας.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 81 από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ζητούμε όχι απλά τη μη κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά την ουσιαστική της αναβάθμιση με την πλήρη αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της και των τρόπων άσκησης και εφαρμογής αυτών. Κάτι άλλωστε που το Υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει σε διαβούλευση τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες, και αυτό ακριβώς αποδεικνύει την προχειρότητα των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Η εξουσιοδοτημένη από τα μέλη του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Διοικούσα Επιτροπή προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 και καλεί τους Δημοτικούς Αστυνομικούς όλης της Κρήτης σε αγώνα διαρκείας έως ότου η κεντρική κυβέρνηση αποφασίσει το αυτονόητο και αποσύρει το επίμαχο άρθρο.
Από αύριο θα είμαστε σε δρόμους και πλατείες.

Ενωμένοι θα Νικήσουμε."