Ανοικτό το ενδεχόμενο για επανεξέταση του υπάρχοντος πλαισίου ρύθμισης οφειλών προς το ΟΑΕΕ έπειτα από ένα δίμηνο διάστημα εφαρμογής του, άφησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, μιλώντας για «σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα», ώστε να αποφευχθεί ο φόρος 2‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Τις παραπάνω επισημάνσεις ο κ. Κοκκόρης έκανε μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Το ασφαλιστικό των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. ΟΑΕΕ: Προβλήματα και Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ).

Αναφερόμενος δε στην προοπτική του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σημείωσε ότι «το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να αποτυπώνεται με αριθμητικούς δείκτες, ωστόσο ο εξορθολογισμός του συστήματος πρέπει να προχωρήσει, λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση και τα αποτελέσματα της στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο».

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη της στενής και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και των εμπλεκόμενων συνδικαλιστικών φορέων, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του φορέα.

Τέλος, ο κ. Κοκκόρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να δώσει τη δυνατότητα της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και της καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες του οργανισμού με οφειλές έως 20.000 ευρώ.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ