Σύσκεψη για την πολεοδομική τακτοποίηση των προβλημάτων της Νέας Αλικαρνασσού και ιδιαίτερα του Παραλιακού Μετώπου της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στη Λότζια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαν. Βασιλάκης και Βαγγέλης Σισαμάκης καθώς και στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Ως πιο ενδεδειγμένη για την οριστική επίλυση των προβλημάτων της περιοχής προκρίθηκε η πρόταση που αφορά στην Αναθεώρηση ολόκληρου του Σχεδίου Πόλεως της Νέας Αλικαρνασσού και τη Μετατόπιση της Χερσαίας Ζώνης προκειμένου να υπάρξει πολεοδομική τακτοποίηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εκτός από την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης αποφασίστηκε ακόμη ότι θα υπάρξει άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου-πιθανόν στην επόμενη συνεδρίασή του- σχετικά με την Πολεοδομική Πρόταση που έχει καταρτίσει ο Δήμος και βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι θα γίνει απολύτως σεβαστή η απόφαση 2717 του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόσθεσε ότι όλες οι διαδικασίες οι οποίες εξαρτώνται από το Δήμο Ηρακλείου θα κινηθούν ταχύτατα. Τόνισε δε, ότι με την Αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης στην Νέα Αλικαρνασσό προωθούνται προς οριστική τακτοποίηση τα προβλήματα της περιοχής.