Το ταξίδι είναι διασκέδαση. Λίγα πράγματα στη ζωή προσφέρουν αυτή τη συναρπαστική αίσθηση και τον ενθουσιασμό, που προκαλεί μια απόδραση στο άγνωστο, μια εξερεύνηση άλλων πολιτισμών.

Βασικοί παράγοντες για να απολαύσετε τις διακοπές σας είναι ο προορισμός και φυσικά η προετοιμασία του ταξιδιού. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, σας δίνουμε μερικές σημαντικές συμβουλές που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

1. Τοποθετήστε σε διαφορετικά σημεία τα μετρητά σας

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, θα έχετε την επιθυμία να βάλετε τα χρήματά σας, τις πιστωτικές κάρτες και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όλα σε ένα μέρος, όπως το πορτοφόλι ή την τσάντα σας. Μην το κάνετε. Το να τα έχετε όλα σε ένα και μόνο σημείο, μπορεί να σας φαίνεται ως ένας καλός τρόπος οργάνωσης, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Αυτό θα σας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν το πορτοφόλι σας κλαπεί, ή το χάσετε, θα βρεθείτε ξαφνικά σε μια ξένη χώρα, χωρίς χρήματα, και ακόμα χειρότερα, χωρίς φίλους ή συγγενείς, που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν.

2. Δημιουργήστε ψηφιακά αρχεία

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι ταξιδιώτες έπαιρναν μαζί τους φωτοτυπίες του διαβατηρίου τους, της πιστωτικής τους κάρτας, της ταξιδιωτικής ασφάλισης και παρόμοιων ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο. Αντί να ταξιδεύετε με φωτοτυπίες, σκανάρετε τα απαραίτητα έγγραφα και έπειτα να στείλτε τα με email στον εαυτό σας. Με αυτό τον τρόπο, αν χάσετε το πρωτότυπο, θα είστε σε θέση εύκολα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο από το email σας, από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο.

3. Προσοχή στο πορτοφόλι σας

Μπορεί το να έχετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας, να σας κάνει να αισθάνεστε cool και trendy. Ωστόσο, είναι ακριβώς αυτό που οι περισσότεροι πορτοφολάδες περιμένουν. Το πορτοφόλι σας, με αυτόν τον τρόπο εκτίθεται στον κίνδυνο της κλοπής. Μια τυχαία πρόσκρουση στο δρόμο ή στη μέση μιας υπαίθριας αγοράς και το πορτοφόλι σας θα έχει χαθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα τσαντάκια μέσης. Αντί να μεταφέρετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας, βάλτε το καλύτερα σε μια εσωτερική τσέπη, όπου θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σας το αρπάξουν. Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας ενάντια σε άλλους κινδύνους, διασφαλίζοντας ότι το πορτοφόλι σας είναι αδιάβροχο. Με αυτό τον τρόπο, αν πιάσει μια ξαφνική βροχή, θα ξέρετε ότι τα χρήματα και τα έγγραφα σας είναι ασφαλή.

4. Να είστε επιφυλακτικοί με τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας σε ένα internet café

Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα προσεκτικά. Καλύτερα να αποφεύγετε τη χρήση της σε internet café, γενικότερα. Οι υπολογιστές μπορεί να έχουν σύστημα καταγραφής των δεδομένων σας, που αποθηκεύουν τα στοιχεία σας, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Αν είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός internet café, μπορείτε να προστευτείτε ανοίγοντας πολλά προγράμματα περιήγησης και στη συνέχεια, πληκτρολογώντας ψευδείς κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε διαφορετικά παράθυρα.

5. Κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα κοντά σας

Μην αφήνετε την φωτογραφική σας μηχανή πάνω στο τραπέζι, ενώ επισκέπτεστε δημόσιες τουαλέτες. Σίγουρα, είναι ανθυγιεινό, αλλά είναι πιο εύκολο να καταπολεμήσετε τα μικρόβια από το να αντικαταστήσετε την κλεμμένη φωτογραφική μηχανή σας. Πάντα κρατήστε την τσάντα σας και τα υπάρχοντά σας κάπου που τα βλέπετε. Ποτέ μην κρατάτε την τσάντα πίσω σας, ενώ κάθεστε σε μια καφετέρια. Μην εμπιστεύεστε τα πράγματα σας σε αγνώστους. Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος από εγκληματίες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συναντήσετε κάποιον.

6. Μην παίζετε με τα αδέσποτα ζώα

Ποτέ μην χαϊδέψετε έναν αδέσποτο σκύλο ή μια γάτα, ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένα μπορεί να φαίνονται. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να κολλήσετε μια δυσάρεστη λοίμωξη. Η γάτα μπορεί να σας κολλήσει έναν ιό και ο σκύλος μπορεί να σας μολύνει με κάτι δυσάρεστο, όπως η λύσσα. Το ίδιο ισχύει και για τα πτηνά. Εκτός αν τα κατοικίδια ζώα ανήκουν σε ένα φίλο, ή σε κάποιον που γνωρίζετε, διατηρείστε κάποια απόσταση από τα ζώα.

7. Μην τα βάζετε με ληστές

Μην κάνετε τον ήρωα. Αν ποτέ βρεθείτε στη δυσάρεστη κατάσταση της ληστείας, δώστε τα χρήματα σας, χωρίς δεύτερη σκέψη.Το να αμυνθείτε μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Απλά δώστε το πορτοφόλι σας, το ρολόι και οτιδήποτε σας ζητήσουν. Στη συνέχεια ενημερώστε την αστυνομία για το περιστατικό.

8. Εμβολιαστείτε

Ένα μικρό τσίμπημα θα σας βλάψει πολύ λιγότερο από μια δυσάρεστη λοίμωξη. Πριν φύγετε για το ταξίδι σας, κάνετε κάποια έρευνα για να ανακαλύψετε τους κινδύνους για την υγεία, που μπορεί να προκύψουν στην περιοχή που θα επισκεφθείτε και κάντε το κατάλληλο εμβόλιο. Μια μικρή προφύλαξη θα σας κάνει καλό και μπορεί επίσης να σας γλιτώσει από χιλιάδες ευρώ σε ιατρικά έξοδα.

9. Μην επιδεικνύετε τα χρήματα σας

Μια βόλτα στην αγορά με την χρυσή αλυσίδα σας στο λαιμό, δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Όπως επίσης το να επιδεικνύετε την ακριβή σας φωτογραφική μηχανή ή το iPad σας σε έναν μοναχικό δρόμο. Το έγκλημα δεν πάει διακοπές μόνο και μόνο επειδή εσείς είστε σε διακοπές. Μην κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε στη χώρα σας. Στην πραγματικότητα, να είστε δύο φορές πιο προσεκτικοί.

10. Μην εκθέτετε τον εαυτό σας σε κινδύνους

Είναι η ίδια περίπτωση με την παραπάνω. Μην προσπαθήσετε κάτι που δεν θα δοκιμάζατε στη χώρα σας. Εάν δεν μπορείτε να κολυμπήσετε, τότε μην πάτε για καταδύσεις. Εάν δεν έχετε καμία εμπειρία σκι, μείνετε μακριά από τις Άλπεις. Για παράδειγμα, αν θέλετε να πάτε για καταδύσεις στις Μαλδίβες, κάντε μαθήματα κολύμβησης στην πόλη σας πριν φύγετε. Θα σας προετοιμάσει για την πρόκληση και θα κάνει την εμπειρία των διακοπών σας αξέχαστη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook