Αυτή τη φορά είναι… οριστικό.
Ο Γιάννης Κονταξάκης μπορεί τα τελευταία χρόνια να άλλαζε πάντα απόφαση στα μέσα της σεζόν και να… ξεκρεμούσε τα παπούτσια του, αλλά τώρα τα… κρεμάει οριστικά.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Χανίων, ένας ποδοσφαιριστής με ικανότητες και σπουδαίο ήθος, έδωσε τέλος σε μια πορεία 25 ετών.
Σε ηλικία 12 ετών (γεννημένος 7 Ιανουαρίου 1976) έκανε το πρώτο του δελτίο στον Άρη Σούδας, που ήταν και το… λιμάνι της καρδιάς του, αφού μπορεί να απείχε για τρία χρόνια, αλλά συνολικά πέρασε στην αγαπημένη του ομάδα – στην οποία διατέλεσε και προπονητής – τα 22 χρόνια της καριέρας του. Από το 1988 έως το 2004 ήταν η πρώτη του θητεία στον Άρη. Τη σεζόν 2004-2005 διατέλεσε με επιτυχία παίκτης-προπονητής του Ποσειδώνα Τσικαλαριών και τη διετία 2005-2007 βρέθηκε στο Καστέλι, όπου είχε τον ίδιο ρόλο στον Κισσαμικό. Η δεύτερη θητεία του στο… λιμάνι κράτησε από το 2007 έως και την περασμένη σεζόν.
Η υποστολή… σημαίας στη Σούδα έγινε με κάθε επισημότητα τη Δευτέρα (05/08) το απόγευμα και σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης. Σε φιλικό παιχνίδι ο Άρης Σούδας αντιμετώπισε την ομάδα φίλων Κονταξάκη. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι με τον Κώστα Μανωλακάκη να δίνει… ρεσιτάλ από τον πάγκο οι φίλοι Κονταξάκη προηγήθηκαν με 1-0 στο ημίχρονο (διάρκειας 30 λεπτών). Από εξαιρετική μπαλιά του Κονταξάκη, ο Θεοδωράκης σέντραρε ιδανικά για το κεφάλι του Κομνηνού, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στην ανάπαυλα όμως και αφού έδειξε τις δυνατότητες της η ομάδα του Κονταξάκη, αποφασίστηκε να… κατεβάσει στροφές ώστε να μην… στεναχωρήσει το τιμώμενο πρόσωπο την αγαπημένη του ομάδα.
Έτσι στην επανάληψη ο Άρης με… μαέστρο τον Βλαχάκη κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη με σκορ 4-1.
Στο 35\’ ο Βλαχάκης, που δυο λεπτά νωρίτερα είχε δοκάρι, με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα με το… μυτάκι ισοφάρισε σε 1-1. Στο 42\’ από σέντρα του Παντελακάκη ο Δαουκάκης… σκόραρε σε λάθος εστία, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ για τον Άρη. Στο 54\’ από \”ασσίστ\” του Βλαχάκη ο Αντ. Βροντάκης έκανε το 3-1, για να κλείσει το σκορ στο 59\’ ο Παντελακάκης.
Οι ηττημένοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κοκάκη!
Ένα λεπτό πριν τη λήξη έγινε η αντικατάσταση του Κονταξάκη, ο οποίος κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.
Άρης Σούδας (Μανόλης Πηγουνάκης): Δ. Βροντάκης, Μανουσάκης, Θάνος, Σούλιαρης, Μπακογιάννης, Ρουσσάκης, Σκαλέρης, Αντ. Γαλανάκης, Μάστορας, Στρατουδάκης, Κλωθάκης. 
Στο β\’ μέρος έπαιξαν οι: Μ. Κουράκης, Ντακάκης, Τερεράκης, Αρτσιδάκης, Στ. Κουράκης, Κ. Γαλανάκης, Τσίτας, Βλαχάκης, Παντελακάκης, Μποτωνάκης, Αντ. Βροντάκης και ως αλλαγή ο Μαγγέλας.
Φίλοι Κονταξάκη (Κώστας Μανωλακάκης): Μαργαρώνης, Κουκουδάκης, Παλαθούρας, Κούτας, Κοκογιαννάκης, Σεληνιωτάκης, Κονταξάκης, Καραγκούνης, Κομνηνός, Θεοδωράκης, Γραμματικός.
Έπαιξαν και οι Κ. Μανωλακάκης, Γ. Μανωλακάκης, Δαουκάκης, Πουρναράς, Χοχλάκης και Μ. Κλωθάκης. 
Μετά τη λήξη η διοίκηση του Άρη πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο και μία ανθοδέσμη στον ποδοσφαιριστή, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ομάδα. 
Ακολούθησε πλούσιο φαγοπότι, αλλά και ζωντανή κρητική μουσική από τους Αγγελάκη και Φράρο.
Με τον καλύτερο τρόπο για ακόμα μια φορά περιποιήθηκε όσους τίμησαν τον Κονταξάκη ο φροντιστής του γηπέδου της Σούδας και \”ψυχή\” της ομάδας κ. Δημήτρης Πισσαδάκης.
Για φωτογραφίες από το παιχνίδι πατήστε ΕΔΩ.

Κονταξάκης: \”Ευχαριστώ το Θεό που με άφησε να παίξω ποδόσφαιρο\”

Συγκινημένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Κονταξάκης, που μίλησε στη web cam του Flashnews.gr
Δείτε το σχετικό βίντεο

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook