Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν καταγγελίες για διακοπές παροχής νερού κι αφαίρεση των υδρόμετρων από τη ΔΕΥΑΗ.

Οι διακοπές νερού και η αφαίρεση υδρόμετρων λόγω ανεξόφλητων οφειλών, ανθρώπων που εξαιτίας των ανάλγητων και αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους είναι άδικη και μη αποδεκτή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης:

Στα μνημονιακά πλαίσια και ενώ έχει ψηφιστεί η τροπολογία που διευκολύνει το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, οι εταιρείες ύδρευσης δεν εφαρμόζουν καμία κοινωνική πολιτική. Έτσι γινόμαστε όλοι μάρτυρες διακοπών νερού σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και άπορους και σε άλλα μέρη της χώρας μας ακόμα και σε κατασχέσεις–πλειστηριασμούς σπιτιών.

Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους. Οι Δήμοι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε οφείλουν να είναι κοινωνικά ευαίσθητοι λαμβάνοντας υπόψη τους κοινωνικά κριτήρια και εξετάζοντας τις περιπτώσεις οφειλών με διακριτικότητα και ευαισθησία.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι διακοπές νερού και να συνδεθούν τα κομμένα ρολόγια χωρίς την επιβάρυνση του τέλους επανασύνδεσης ώστε κανένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να μην μένει χωρίς νερό.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η λήψη απόφασης για μια δέσμη μέτρων η οποία να αντιμετωπίζει το πρόβλημα που μάλιστα ολοένα θα αυξάνεται.