Ένας 48χρονος λογιστής που εξαπάτησε πολλούς κρητικούς και είχε διαφύγει στο εξωτερικό συνελήφθη τώρα από τη ρουμανική Αστυνομία κι αυτή τη φορά η εισαγγελία της Ρουμανίας φαίνεται να δίνει το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απάτης που τον βαραίνουν.

Ο 48χρονος λογιστής από την Αλικαρνασσό Κώστας Ψαράκης συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες σε πόλη της Ρουμανίας που βρίσκεται στα σύνορα με τη Μολδαβία και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Εισαγγελίας και το Δικαστήριο Εφέσεων της Ρουμανίας η έκδοσή του στη χώρα μας αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου σε διάστημα ενός μήνα.

Πρόκειται όπως γράφει η «ΠΑΤΡΙΣ» για τη δεύτερη σύλληψη του 48χρονου από αστυνομικούς της γειτονικής μας χώρας βάσει διεθνούς εντάλματος. Το πρώτο κρίθηκε από τις Ρουμανικές Αρχές ότι είχε λάθη στη διατύπωσή του και γι αυτό το λόγο, ο Ηρακλειώτης λογιστής δεν είχε εκδοθεί πριν από τρία χρόνια που συνελήφθη για πρώτη φορά.

Ο Ψαράκης είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια μετά από εκτέλεση του εντάλματος και φέρεται να παρακράτησε τα χρήματα δεκάδων πελατών του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ηρακλειώτης λογιστής απασχόλησε όμως και την Αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο όταν κατάφερε να εκδώσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας από το Α.Τ Χαϊδαρίου κι ενώ υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 48χρονος αναζητείται εδώ κι αρκετά χρόνια από Ηρακλειώτες επιχειρηματίες οι οποίοι προσέφυγαν στην Αστυνομία καταγγέλλοντάς τον για απάτη που συνολικά ανέρχεται στις 800 χιλιάδες ευρώ. Οι ίδιοι είχαν υποστηρίξει ότι του είχαν δώσει τα χρήματά τους για να τακτοποιήσει τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, όμως εκείνος εξαφανίστηκε, αφήνοντάς τους «ξεκρέμαστους».

Η συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή χαρακτηρίστηκε ως περίεργη και σκοτεινή για διάφορους λόγους. Αρκετά από τα άτομα που όπως λένε εξαπατήθηκαν, πιστεύουν ότι είχε συνεργούς μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες συνεργαζόταν για τις υποθέσεις των επιχειρηματιών που χειριζόταν.

Με την εξαφάνισή του δεκάδες από τα «θύματά» του ήρθαν αντιμέτωπα με μία σκληρή πραγματικότητα, καθώς όφειλαν αστρονομικά ποσά, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ ο καθένας, κυρίως στην Εφορία. Ορισμένοι μάλιστα είχαν καταγγείλει ότι ο πρώην λογιστής τους, είχε καταχραστεί και χρήματα που προορίζονταν για ασφαλιστικά ταμεία όπως το Ι.Κ.Α.

πηγή Πατρίς Θ. Περβολαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook